LJUBOVIJA - Vanredno zasedanje opštinskog parlamenta u Ljuboviji, posvećeno smeni i imenovanju novih direktora javnih preduzeća i ustanova u skladu sa dogovorom nove skupštinske većine SPS, DS, G 17 plus, počelo je žestokim protestima opozicionih odbornika (DSS, NS, Pokret “Moja Ljubovija” i SRS) koji su tvrdili da je sednica nelegalna, jer odbornici, čije je mandate trebalo verifikovati, nemaju pravo odlučivanja pre verifikacije.
Pale su u žučnoj raspravi teške reči, bilo je u jednom momentu čak i poziva na fizičke obračune, a najburnije je reagovao Sreto Perić (SRS), poslanik u republičkom parlamentu, koji je bacio i polomio mikrofon ispred predsednika opštinskog parlamenta Milovana Kovačevića (SPS).
Na kraju se ipak sve smirilo bez većih incidenata, i skupština je završila svoj rad u večernjim satima po predviđenom dnevnom redu. Umesto Milana Jovanovića (DSS) za zamenika predsednika opštine izabran je diplomirani građevinski inženjer Dragan Spasojević, v. d. direktora JP “Ljubovija” u narednih šest meseci biće građevinski inženjer Zdravko Tomić, Doma zdravlja dr Radivoje Grujić, svi iz SPS, mašinski inženjer Zoran Cvijić je novi direktor JKP “Standard”, a Biblioteke “Milovan Glišić” diplomirani mašinski inženjer Mihailo Stević, kadrovi demokrata.
U skladu sa dogovorom novih koalicionih partnera promenjeni su i članovi upravnih odbora javnih preduzeća i ustanova. Po ranije postignutom dogovoru predsednik opštine će i dalje biti Miroslav Nenadović (DS), koji će tu funkciju obavljati do 31. decembra ove godine.
Tada će ga, do polovine 2001. godine zameniti kandidat iz SPS, a potom do izbora opet će na čelu opštine biti neko iz Demokratske stranke. Dok je na čelu opštine član DS, njegov zamenik i predsednik SO će biti iz SPS i obrnuto.

ŽALOST NA RADIJU
NA lokalnom radiju “Soko” u sredu je povodom povratka SPS na vlast ceo dan emitovana samo ozbiljna muzika. Na svakih sat vremena emitovano je saopštenje koje je potpisao glavni i odgovorni urednik Zoran Protić.
- Ljubovija je posle sednice SO vraćena u najmračniju prošlost. Nova koaliciona vlast sastavljena je od SPS i DS, stranaka koje su nanele najveće štete srpskom narodu, i koje su uništile sve što je vredno u srpskoj državi. One su bruka i sramota naroda i cele naše opštine. Zato ćemo mi danas ceo dan emitovati