Iritiran i razočaran međusobnim optužbama i replikom koja ovih dana puni novinske stupce na relaciji Milovan Đorić – Dušan Savić,redakciju „Sporta“ pozvao bivši potpredsednik trenerske organizacije FS Srbije i FS Beograda, Velimir Ciga Đorđević, s namerom da, kako je rekao, javnost upozna sa istinom:

- Nije mi namera da glumim nečijeg advokata, ali verujte da mi je muka od laži i manipulacija Milovana Đorića – rekao je u jednom dahu, Velimir Đorđević.- Dokle više fudbalska javnost i fudbalski narod moraju da trpe ovog čoveka? Pa, sve što je dobio, on je uništio! Setite se samo koga je sve trenirao, praktično sve reprezentativne selekcije. I šta je ostvario? Iza sebe je ostavljao pustoš. Doživeli smo krah i sa mladom i sa A reprezentacijom, a vrhunac Đorićevog selektorovanja videli smo na EP za kadete, kada je uspeo da uništi jednu od najboljih generacija koju ova zemlja ima! Sve ovo su činjenice a on može sada da olajava, obmanjuje i optužuje...

Svako ima svoje argumente...

- Nemojte, molim vas, da u isti koš stavljate Milovana Đorića i Dušana Savića. Mene samo čudi Ljupko Petrović, naša možda i najveća trenerska legenda, čovek koji je jedini na ovim prostorima osvojio titulu prvaka Evrope. Zašto sebe i svoj autoritet devalvira podrškom čoveku koji ničim, ponavljam ničim nije zadužio srpski fudbal.

Ne bi se reklo po funkcijama koje obavlja...

- Čovek je u penziji ali i dalje želi da vedri i oblači. Njegova bahatost ne poznaje granice, ne preza od napada, ujeda... Pitam se, ko mu sve to omogućava? Ko mu plaća da bude to što jeste? A plaćaju mu auto, plaćaju telefon... Sramota. Skloni se čoveče, dosadio si i Bogu i narodu!

Posle ovih reči, možete da očekujete repliku?

- Nije mi namera da se svađam, prepirem. Iza sebe imam dug trenerski staž, nisam od onih kojima treba reklama. Meni takvi kao što je Đorić, mogu sve da uzmu, ali ne mogu da mi uzmu znanje. Samo, još jednom da ponovim, ne mogu da razumem toliku dozu bezobzirnosti, primitivizma u glavi jednog čoveka. Kako sebi ne dosadi, kada je već dosadio celoj fudbalskoj javnosti – izričit je Velimir Ciga Đorđević.

ZA SELEKTORA SRBINA
Osvrnuo se Velimir Đorđević i na repliku koja je bila prisutna oko izbora budućeg selektora:

- Vidim, Đorić „brani“ Prosinečkog. Jao Robiju kada ga Đora brani! A pri tome niko ništa nema protiv Prosinečkog i njegove karijere. Samo, mnogi smatraju, a među njima sam i ja, da selektor mora biti domaći stručnjak. Naravno, Prosinečkom sve želje da ima lepu karijeru, ali on je tek na početku i mora još mnogo, mnogo da radi.