SRBIJA će do izbora novog selektora sledeće godine imati - vršioca dužnosti. Ta uloga dodeljena je Radovanu Ćurčiću, koji je do sada imao ulogu prvog pomoćnika Vladimiru Petroviću Pižonu.

Odluka je doneta danas na sednici proširenog Odbora za hitna pitanja, koja je održana u Staroj Pazovi, na kojoj su pored predsednika saveza Tomislava Karadžića i potpredsednika, učestvovali još i lideri fudbalskih regiona Srbije.


Radovan Ćurčić, nekadašnji trener Javora, imaće čast da povede „orlove“ na dve prijateljske utakmice u novembru, što mu neće biti prvi put, jer je prošle godine sličnu funkciju obavljao na susretu Japan - Srbija, koju je naša selekcija, sastavljena od igrača iz Superlige, dobila sa čak 3:0.


Radovan Ćurčić i drugi pomoćni trener Srđan Vasiljević, kao i ostatak stručnog štaba, imaju ugovor sa FSS do 1. decembra, a svi očekujemo da će do prve naredne akcije reprezentacije u 2012. godini, Srbija dobiti novog selektora.


Napravljen je i prvi korak ka novim izborima. Inicijativu je pokrenuo Odbor za hitna pitanja, koji je poslao predlog Izvršnom odboru da raspiše izbore na svim nivoima. Tako će sve strukture, počev od bazičnih, imati priliku da se opredele za novo rukovodstvo koje će u naredne četiri godine predvoditi fudbalsku organizaciju.


Izvršni odbor će imati priliku da ovu inicijativu usvoji na sednici koju će održati u drugoj polovini novembra. Ako ovaj organ kaže „da“, uslediće zakazivanje Skupštine FSS i to će biti momentalni znak da izborne „igre“ počnu.


Prema procenama, cela procedura traje oko dva meseca, tako da bi fudbalska Srbija mogla otprilike krajem januara da dobije novu vladu, koja će imati vremena da potom izabere selektora i počne pripreme za jesenji start kvalifikacija za Mundijal u Brazilu.