ABRAHAM Akveši Frimpong (18), talentovani defanzivac iz Gane, koji se prethodnih nedelja predstavio u odličnom svetlu na probi u Partizanu, potpisao je trogodišnji ugovor sa – Vojvodinom.

Nesaglasje u upravi Partizana i odluku da Frimponga pošalju u Teleoptik vešto su iskoristili čelnici Novosađana i u svoje redove doveli sunarodnika Jaoa Antvija.


Daroviti defanzivac u Evropu je stigao iz lokalnog kluba Di-Si junajted. Posle boravka u italijanskoj Vićenci došao je u četu Aleksandra Stanojevića, gde je pružio nekoliko vrlo zapaženih partija, ali nije uspeo da se izbori za mesto u prvih 18.


Trener Ljubomir Ristovski i uprava sada će se naći pred zadatkom da odluče koji će to od stranaca biti prekobrojan, s obzirom da ih na platnom spisku kluba trenutno ima čak šestorica. Osim Frimponga, tu su i Jao, Abubakar, Ađuru, Mojsov i Merebašvili.

Iz uprave Vojvodine juče se nezvanično moglo saznati da će uskoro stići još dva pojačanja: golgeter i iskusni ofanzivni vezista.


 

STANOJEVIĆ: BEZ DOGOVORA SA ABRAHAMOM

ŠTOPER Abraham Frimpong je trenirao više od mesec dana sa Partizanom, pa iako se govorilo da će ostati u Teleoptiku godinu dana, on je otišao u Vojvodinu!

- Nismo se dogovorili sa Frimpongom oko uslova i on je otišao dalje. Nismo hteli da ga zadržavamo jer je želeo da igra. On je nama bio investicija za budućnost, a ne naša prva opcija - objasnio je Stanojević.