Prema ranijem dogovoru, Marko Samardžić i selektor odbojkaške reprezentacije Srbije Igor Kolaković su se čuli, porazgovarali, a konačan ishod je da nekada najbolji libero Svetske lige, koji je u proteklih par meseci imao povredu kolena, koju je sanirao i operaciju slepog creva, od koje se skoro u potpunosti oporavio, ne nastavlja pripreme za Evropsko prvenstvo.

- Za sada je tako, posle šest godina neću biti u reprezentaciji na jednom velikom takmičenju. Rekao mi je selektor da sam imao par pehova, da nije siguran koliko mogu i ja tu ne mogu ništa da promenim. Kao što sam mišljenja da je bilo prostora da zaigram u Svetskoj ligi ovog leta, zbog čega osećam malo gorčine. Naravno, selektor je taj koji odlučuje – rekao je Samardžić za „Sport“
.


To znači, da će kad završi odmor, na kome je još uvek, otići na pripreme kluba, u Solun. Možda bude i nekoliko dana za „medeni mesec“, pošto se nedavno oženio.

- Pripreme Arisa počinju 16. avgusta. Verujem da ćemo supruga i ja malo ranije put Grčke, da ćemo vremena da se malo „odmorimo od odmora“.

Kada je plavi dres u pitanju, Marko Samardžić ne ostavlja nikakvu dilemu.

- Moja želja je ostala ista, kao i sve ove godine. I ništa je ne može izmeniti. Kad budem potreban, uvek sam tu.