OZBILjNO, snažno, maštovito i efikasno bio je recept igrača Rada kojim su simpatične momke iz San Marina počistili sa terena na Vračaru u prvoj utakmici 1. kola kvalifikacija za Ligu Evrope.

„Građevinarima“ je bilo dovoljno 45 minuta da reše pitanje ukupnog pobednika koji će u 2. kolu za dve nedelje odmeriti snage sa grčkim Olimpijakosom iz Volosa: Rad – Tre Pene 6:0 (4:0).

Oluja građevinara trajala je gotovo koliko i pljusak u Beogradu i već u 24. minutu bilo je 4:0. Stanojević je bio centralna figura, postigao je dva gola, Kojić i Mrkela po jedan i u tom je minuo uragan.

Svesni velike razlike u kvalitetu u odnosu na amatere iz San Marina, Petrovićevi izabranici su smanjili gas i do kraja utakmice kao na treningu, rutinski pogađali mrežu Valentinija sve do konačnih 6:0. Mogli su momci sa Banjice da dođu i do „banke“, ali nisu imali dovoljno koncentracije u završnici, ali će povratak na evropsku scenu posle 22 godine pamtiti po pola tucetu golova. Revanš za sedam dana u San Marinu biće samo još jedan dobar trening.

-Samo prvih pola sata bilo je i agresije i igre, a kasnije je motivacija pala što mi se ne sviđa. Želim da Rad igra daleko bolje i u revanšu mi je važnije da igrači odigraju kako to od njih tražim, nego što će to biti konačan rezultat – istakao je posle meča trener Rada Slavko Petrović.

RAD – TRE PENE 6:0 (4:0)
STRELCI:
Stanojević u 5. iz penala i 11, Kojić u 9. i 48, Mrkela u 24. i Pršo u 66. minutu. Stadion: Obilića na Vračara. Gledalaca: 1.500. Sudija: Petur Reinert (F. Ostrva) 7. Crveni karton: Frančeskoni (Tre Pene) u 53. minutu.
RAD:Danilović -, Pantić 7, Mitrović 7, Pajović 7, Leković 7,5 – Milivojević 7 (od 80. Raspopović), Stanojević 8 – Pršo 7, Andrić 7,5 (od 74. Malbašić -) , Mrkela 7 – Kojić 7,5 (od 62. Varga -).
TRE PENE:F. Valentini 5 – Zavoli 5, Frančeskoni 5, Rosi 5 (od 58. Kjeruci - ), S. Valentini 5 (od 51. Kasperoni -), Ređini 5, Cibeli 5,5, Kardini 5, Pinjeri 5 (od 72. Vali -), Bonini 5, Palaci 5.
IGRAČ UTAKMICE:Marko Stanojević (Rad).