PONOVO gluvi telefoni na relaciji Veselin Vuković - Ratko Nikolić. Iskusni pivotmen prošle godine, zbog nesporazuma, nije učestvovao u kvalifikacijama za SP u Švedskoj, a kada se činilo da su odnosi izglađeni prvog dana junskih priprema reprezentacije u Aranđelovcu, negde je opet zaškripalo.

Nekadašnji kapiten nije se pojavio na treninzima, otuđio se na dva dana, dobro razmislio i tek danas saopštio svoju odluku.

- Trebalo mi je vremena da prelomim. Nisam za B tim i jasno sam to Vuku stavio do znanja. Zar bi posle 200 nastupa u reprezentaciji trebalo da treniram sa klincima i da se dokazujem? Neću da gazim ime - rekao je Nikolić.


Selektor je u to vreme bio na putu za Staru Pazovu, gde se A timu priključio i B sastav.

- Ako se ne pojavi u Staroj Pazovi, Ratko će biti precrtan sa spiska - jasan je bio Vuković.

Nikolić ne želi opet da kaže zbogom državnom timu.

- Prošle godine sam to rekao u afektu. Nisam gubio nadu da ću opet zaigrati u reprezentaciji, bez koje ne mogu. Sigurno ću pričati još sa Vukom, nemam ništa protiv njega. Potrebno mi je samo malo podrške i uvažavanja, toliko sam zaslužio.

Bio je Nikolić sa „orlovima“ i na SP u Švedskoj. Doduše, kao navijač.

- Pratio sam mečeve i u kontaktu sam sa igračima, najviše sa Nikčevićem i Toskićem. Imamo kvalitet koji će kad-tad doći do izražaja. Zato više od svega želim da pomognem i da zaigram na EP u Srbiji - poručio je nekadašnji kapiten Ratko Nikolić, a na kraju se i našalio. - Nisam više onako bucmast, to me je samo španska hrana ubila. Prelazak u Dansku je bio pravi potez, iza mene je sjajna sezona i u dobroj sam formi.