NIJE ostavka, već poštovanje dogovora. Debakl u dva meča osmine finala kupa EHF protiv Oldenburga uzburkao je strasti u Zaječaru. Klub će se zahvaliti pojedinim rukometašicama, ali i ostati bez trenera Duška Milića, koji se u ponedeljak sastao sa čelnicima aktuelnih šampiona.

- Ne znam zašto se govori o mojoj ostavci kada za nju opšte nije bilo potrebe. Dogovorio sam se s predsednikom kluba i gradonačelnikom Zaječara Boškom Ničićem da radim dokle god igramo u Evropi. Da smo eliminisani jesenas, ja bih još tada otišao - rekao je Milić.

Selektor naše reprezentacije neće ostati do kraja sezone, jer uopšte nije vodio Sanju Damjanović i drugarice u Superligi.

- Nisam sedeo na klupi u domaćem šampionatu, već Dragan Markov. Ja sam doveden da pomognem u evropskim takmičenjima. Celokupnim učinkom ne mogu da budem zadovoljan, jer smo imali veliku priliku da se plasiramo u Ligu šampiona, a u najjačem evropskom kupu smo stigli među 16.

Minus 17 iz Nemačke, sa igračicama koje čine okosnicu našeg nacionalnog tima, ledi krv u žilama. Ipak, Milić ostaje na mestu selektora Srbije.

- Ružan je samo način na koji se sve završilo. Otpuštanja i smanjivanja plata nisu moje ideje, to je stav Upravnog odbora. Boli me, jer poznajem u dušu sve rukometašice. Ne planiram da vodim neki drugi klub, za početak ću malo da se odmorim, pa ćemo videti sledeće poteze - zaključio je Duško Milić.