DRAGAN Andrić preuzeo je kormilo vaterpolo reprezentacije Grčke. Legenda našeg sporta, nekadašnji selektor SR Jugoslavije na Olimpijskim igrama 1996. u Atlanti, imaće zadatak da Helene vrati na velika takmičenja.

- Dugo se kuvala ova odluka, a cilj nam je da izborimo Igre 2012. u Londonu - napominje Andrić (48), koji je sa Jugoslavijom osvojio dva olimpijska i jedno svetsko zlato.

Grci se nisu proslavili na nedavnom EP u Zagrebu. Jedino su uspeli da namuče Mađare (6:6), ali ne i da makar izbore direktan plasman na šampionat 2012. u Ajndhovenu. Nisu izvadili kartu ni za SP 2011. u Šangaju.

- Moraću da poradim na timskom duhu, mentalitetu, igri... Vidljivo je da igraju mnogo bolje kada nisu pod pritiskom. Očekuje me i organizacija rada, naročito s mlađim kategorijama - kaže Andrić.

Slavni vaterpolista, koji je špansku Katalunju 1995. doveo do titule prvaka Evrope, poslednjih godina je trenirao Panatinaikos iz Atine.

- Grci imaju dosta klubova, veliku bazu, a mlađe kategorije su veoma uspešne. Videću ko sve od mladića sa 17, 18 i 19 godina može da odgovori zahtevima vrhunskog vaterpola. Osnovica će biti ekipa iz Zagreba, možda ćemo je pojačati dvojicom-trojicom igrača iz njihove najslavnije generacije - poručuje Andrić.

Naš strateg još ne zna da li će i nekog iz zemlje pozvati u stručni štab. Ali, nada se da će saradnja sa VS Srbije biti još bolja.