SAMO što je spuštena zavesa na zimski prelazni rok u Evropi, Milan Jovanović je potpisao za Liverpul! Britanski mediji u sredu su preneli vest da je situacija sa srpskim reprezentativcem konačno razrešena i da je on potpisao trogodišnji (pred)ugovor s opcijom produžetka na još jednu sezonu. Lane će do kraja sezone igrati za Standard, a u junu će kao slobodan igrač postati član slavnog engleskog kluba.
Kao što se i ranije govorilo, Jovanović će za tri sezone, uz bonuse predviđene sporazumom, zaraditi ukupno 11,5 miliona evra. Novost je da su u Liverpulu prihvatili zahtev srpskog golgetera da u predugovor uključe i klauzulu da dokument postaje pravosnažan pod uslovom da Rafa Benitez ostane trener “crvenih”, s obzirom na to da je za angažovanje Jovanovića insistirao lično španski stručnjak. Naime, Benitez je u razgovorima sa najboljim igračem belgijskog šampionata garantovao da će mu dati prostor da igra i nametne se kao standardni prvotimac.
Upravo tu se krije i potencijalni problem, jer nije izvesno da će Španac ostati menadžer Liverpula. Klub beleži loše rezultate, plasman u kvalifikacije za Ligu šampiona je pod znakom pitanja, a Benitez je već pregovarao s Juventusom. Ukoliko iskusni stručnjak stvarno toliko želi srpskog fudbalera, možda bi na leto i Jovanovićeva karijera mogla da se nastavi u Italiji, u dresu “stare dame”, jer bi Rafin odlazak u Torino pretvorio Lanetov predugovor s Liverpulom u mrtvo slovo na papiru.

PONOVO POVREDA?
IAKO se prošlog vikenda vratio u tim Standarda protiv Kortrajka (3:1), Jovanović neće igrati u duelu u narednom kolu sa Šarlroa. Belgijski mediji izveštavaju da je Srbin na listi povređenih igrača, ne navodeći o kakvoj povredi je reč.