U poslednjoj utakmici 6. kolu J grupe Lige Evrope u sredu su u Beogradu fudbaleri domaćeg Partizana savladali ukrajinski tim Šahtjor iz Donjecka sa 1:0 (1:0).
Na stadionu Partizana, po hladnom vremenu i teškom terenu, pred oko 3.000 gledalaca, meč je vodio Mihael Vajner iz Nemačke.
Jedini gol postigao je Dijara u 6. minutu.
Žuti kartoni: Petrović, Ljajić, Fejsa, Tomić (Partizan), Rac (Šahtjon).
Ovo je bila jedina pobeda Partizana u Ligi Evrope (bivši Kup UEFA) nakon 13 utakmica.
Partizan: Božović, Knežević, Marko Jovanović, Krstajić, Fejsa, Petrović (Branislav Jovanović), Tomić, Ljajić, Moreira (Ilić), Dijara (Bogunović).
Šahtjon: Pjatov, Rakicki, Hubšman, Iščenko, Rac, Duljaj (Gaj), Kobin, Žacon (Vidsenets), Sernadinjo, Vilijan, Adrijano (Glackin).
Fudbaleri Partizana u teškim vremenim uslovima, po hladnom vremenu, i vrlo teškom terenu, uspeli su da savladaju lidera grupe i za to im se mora odati veliko priznanje. Bio je veliki znak pitanje pred ovu utakmicu, s obzirom na vremenske uslove, da li će biti uopšte moguće da se igra, ali zahvaljujući vrednim radnicima domaćeg kluba debeli sloj snežnog pokrivača je na vreme uklonjen i fudbaleri su mogli da odigraju poslednju ovosezonsku utakmicu.
Partizan je u pojedinim delovima susreta delovao veoma dobro, dok su gosti u pojedinim razdobljima pokazali da zaista s pravom nose poslednji Kup UEFA. Ova pobeda, nema sumnje, za Partizan će biti veliki podstrek za nastavak prolećnog dela prvenstva u domaćoj ligi, koja počinje krajem februara naredne godine.