BEOGRAD - Predsedništvo košarkaškog kluba FMP smenilo je dosadašnjeg trenera ekipe Slobodana Klipu i na njegovo mesto postavilo Vladu Đurovića.
"Predsedništvo KK FMP se nakon detaljne analize opredelilo da ukaže poverenje gospodinu Đuroviću, koji je prepoznatljiv i proveren stručnjak, kako na domaćem tako i na međunarodnom košarkaškom planu", ističe se u saopštenju.
Đurović je trenersku karijeru počeo u tuzlanskoj Slobodi Dita, a između ostalih predvodio je i Crvenu zvezdu, podgoričku Budućnost, Šibenku, Zadar, grčke klubove Aris i AEK, francuske Limož i Asvel, litvanski Lijetuvos Ritas, bugarski CSKA, Metalac i Vojvodinu.
Trener FMP-a 61-godišnji Đurović već je bio u periodu od 2003. do 2004. godine.
Drugi debi na klupi FMP-a, koji je u prve tri utakmice tekuće sezone u Jadranskoj ligi doživeo dva poraza i pobedio Crvenu zvezdu, Đurović će imati u subotu na gostovanju Heliosu.
Uprava FMP-a se dosadašnjem treneru Klipi zahvalila na velikom doprinosu klubu tokom devetogodišnjeg rada na više funkcija u timu iz Železnika.
"Gospodin Klipa je nesebičnim i visoko stručnim radom doprineo razvoju velikog broja mladih igrača, što je već dugi niz godina prepoznatljiv imidž FMP-a u Srbiji, regionu i Evropi", navodi se u saopštenju u kome se poziva i na finansijsku pomoć države FMP-u.