SRBIJA se diči svetskim šampionima, braćom Stefanom (21) i Nikolom Stevanovićem (22), u najprestižnijoj IBF verziji! U spektakularnoj profesionalnoj bokserskoj večeri, u dvorani “Pinki”, Stefan je odbranio omladinsku planetarnu tutulu u velter kategoriji, pobedom nad do ponedeljka neporaženim Motobasijem Butalezijem iz Južne Afrike. Odmah potom, pred 4.000 ushićenih navijača, Nikola se popeo na upražnjeni tron interkontinentalnog prvaka, trijumfom nad Čepom Mašegom (J. Afrika) u polusrednjoj kategoriji.
- Bila je ovo spektakularna noć srpskog profesionalnog boksa. I Stefan i Nikola su boksovali perfektno, bili su superiorni protiv sjajnih i iskusnih rivala i sada slobodno mogu da kažem da su najbolji bokseri koje je Srbija ikad imala, ali i trenutno najbolji u Evropi u svojim kategorijama - sija od sreće Ljubiša Ignjatović-Čupa, menadžer i promoter mladih šampiona i vlasnik profi Kampa ČIP.
Stefan je zabeležio 9. profi pobedu, Nikola 18. a Ljubiša Ignjatović već gleda u budućnost mladih zvezda, koje su dokazale vanserijski talenat.
- Stefan samo zbog mladosti i malog broja profi mečeva još ne može da se bori za svetsku titulu, ali zato je Nikola spreman da napadne tron. Da imamo milion dolara da organizujemo meč, odmah bismo izazvali svetskog prvaka Korija Spinksa. Zato ću da razgovaram sa Encom Jakopinijem, generalnim sekretarom EBU, da do kraja godine stanemo na crtu evropskom šampionu Džimiju Moru - najavljuje Čupa, iz čijeg su se kampa u ponedeljak pobedama publici predstavili, kako kaže, novi asovi Milan Kostić (17), Petar Bajić (21) i Sanel Pašić (30).

PRIČAMO NA RINGU
BRAĆA Stefan i Nikola Stevanović sijaju od sreće. Boksovali su zrelo, pametno, superiorno, ali se ne razmeću izjavama.
- Moj rival je imao deset mečeva i svih deset pobeda, a čak šest nokautom. Ali, znao sam da sam bolji i samo mi je pobeda bila u glavi, jer ne želim da mi brat pobegne po broju trijumfa - ima snage i za šalu mlađi Stefan.
Ni Nikola ne ostaje “dužan” bratu:
- Pobrinuću se da me Stefan ne stigne sve dok se ne popnem na svetski tron. Verujem u sebe i znam da ću jednog dana postati svetski šampion.