BOLEST je 2001. godine zaustavila Nemanju Obrića na putu ka prvom timu Crvene zvezde - novu šansu dobio je osam godina kasnije! Fudbaler rođen 15. aprila 1984. godine prošao je kompletnu crveno-belu školu. Igrao je u sjajnoj generaciji (Basta, Mrđa, Perović, Milovanović...), a reprezentativac Boško Janković tvrdi da je bio najtalentovaniji.
- Bio sam dobar, ali ne baš toliko. Hvala u svakom slučaju mom drugu Jankoviću na lepim rečima - uzvraća Obrić, koji je potpisao trogodišnji ugovor sa Crvenom zvezdom. - Bilo je mnogo talentovanih fudbalera u toj generaciji, a najbolji dokaz su karijere koje su ostvarili.
Zbog bolesti je pauzirao tri godine, a onda krenuo od nule. Igrao je za Vrbas, Mladost (Apatin) i Spartak (Subotica), da bi poslednju sezonu i po proveo u mađarskom Kapošvaru.
- Uvek sam sanjao da zaigram za prvi tim na “Marakani”, sada mi se ostvario - srećan je Obrić. - Ovo mi je druga prilika. Hvala ljudima iz kluba što su me vratili, daću sve od sebe da budem uspešan u dresu Crvene zvezde.
Dok je igrao u mlađim kategorijama navikao se na trofeje, kojih već dve sezone nema na “Marakani”.
- Osvojio sam mnogo pehara, a bili smo mnogo uspešniji od Partizana. Svih tih godina nismo izgubili više od dva-tri derbija - seća se Obrić. - Tada sam maštao o bitkama sa najvećim rivalom u najboljem timu, a velika želja ostvariće mi se ove sezone.
Crvena zvezda će u novoj sezoni, bar po imenima, da ima slabiji tim nego u prethodnoj, a zadatak da stvori dobru ekipu dobio je Vladimir Petrović.
- Reč je o mnogo dobrom treneru i psihologu, uz kojeg svi možemo samo da napredujemo - ističe Obrić.
Portparol Marko Nikolovski najavio je da će ekipi ubrzo da se priključe Isah i Abubakar, a uskoro sledi promocija Brazilaca iz Zete (Kadu i Savio), kao i mladog Darka Lazovića iz Borca.

IGRU VODE NAŠA DECA
ŽELJA svih u Crvenoj zvezdi je da u budućnosti srce tima čine igrači iz sopstvene škole.
- Igru moraju da vode fudbaleri koji su ponikli u klubu, a ne stranci - ističe član UO Stevan Ostojić. - Nadam se da će Vladimir Petrović uspeti uspešno da sprovede želje u delo. Tek kada se oformi ekipa, mogu da se kupuju stranci. I to najbolji, pa makar koštali i milion evra. Tada će lako da se uklope.

PRVI TEST - ZLATAR
STRUČNI štab Crvene zvezde planirao je tri pripremne utakmice za vreme boravka u Ivanjici. Dogovorene su dve: prvi test je 29. juna sa Zlatarom iz Nove Varoši u Ivanjici, a drugi 3. jula sa makedonskim Đorče Petrovim na Zlatiboru. Još se traži rival ze treći termin (8. jul).
Crveno-beli u subotu putuju na pripreme u Ivanjicu.