IAKO još nije poznat tačan datum početka Superlige Srbije (zavisi od toga kada će Partizan završiti učešće u Evroligi), u subotu je izvršeno žrebanje parova i određen je kompletan raspored takmičenja u kojem će učestvovati pet srpskih ovogodišnjih predstavnika u Jadranskoj ligi (Partizan, Crvena zvezda, Hemofarm, FMP Železnik i Vojvodina) i tri najuspešnija tima iz Svislajons lige (Lajonsi, Borac i Metalac).
Klubovi su podeljeni u dve grupe i igraće se šest kola po klasičnom ligaškom sistemu (sa svakim klubom po dva meča, kod kuće i na strani), a u polufinale će se plasirati po dve najbolje ekipe iz svake grupe. Polufinalna, baš kao i finalna serija, igraće se na tri dobijena susreta.
Pored borbe za titulu, bodove, na osnovu kojih se određuje predstavnik Srbije u Evroligi (prvo mesto donosi pet poena), najzanimljivija bitka nas očekuje za peto mesto, koje garantuje učešće u Jadranskoj ligi naredne sezone. Kako je Vojvodina zauzela poslednju poziciju u NLB ligi, ona automatski ne može da bude naš peti predstavnik u ovom takmičenju, već će to biti Lajonsi, Borac ili Metalac (ako Novosađani budu među pet prvoplasiranih, onda će šesti u regionalno takmičenje)!
Registraciona komisija KSS obelodanila je u subotu da svi superligaši mogu da angažuju pojačanja do 3. aprila u 14 časova. Na spisku može da bude samo 15 igrača starijih od 18 godina, a među njima i dvojica stranaca, s tim što se ovo ograničenje ne odnosi na igrače iz Crne Gore i BiH, kojima se priznaje status domaćih košarkaša.
Žrebom je odlučeno da se u prvom kolu Superlige sastanu u Grupi A Partizan - FMP i Metalac - Vojvodina, a u Grupi B Hemofarm - Lajons i Crvena zvezda - Borac.

HET-TRIK UROŠA MIRKOVIĆA
PRE žrebanja svečano su proglašeni i najbolji akteri Svislajons lige. Najbolji igrač (MVP), skakač i defanzivac je Uroš Mirković iz Mašinca, najbolji strelac Zlatko Bolić iz kragujevačkog Radničkog, a najbolji asistent je Bojan Jovičić, član Tamiša.

GRUPA A
PARTIZAN (Beograd)
FMP (Beograd)
METALAC (Valjevo)
VOJVODINA (Novi Sad)

GRUPA B
CRVENA ZVEZDA (Beograd)
HEMOFARM (Vršac)
LAJONS (Vršac)
BORAC (Čačak)