SRPSKI Beli orlovi su šampioni Kanade. Tako su sasvim zasluženo ponovili uspeh iz davne 1972. godine. U finalu su bili bolji od Francuza posle izvođenja jedanaesteraca, u polufinalu su slistili Italijan Superse sa 3:0, a u četvrtfinalu su izbacili Njujork Astros.
Jedan od najzaslužnijih za ovaj istorijski uspeh je svakako direktor Dušan Ševković, nekadašnji omladinac OFK Beograda i prvotimac beogradskih klubova Sinđelića i Poleta, koji je već bio prvak Kanade, ali kao igrač italijanskog kluba.
- Zaista smo presrećni, jer se u Kanadi vijorila srpska zastava - priča Ševković. - Sezona je bila duga i teška, imali smo i nekih klupskih problema o kojima ne želim da pričam u ovo vreme slavlja. Ali, kada se osvoji titula posle 36 godina, onda ne postoje reči kojima bih mogao to da opišem...
A finale kao iz bajke, ali sa primesama prave drame.
- Dva puta smo vodili, dva puta su igrači francuske "Tri reke" (klub je stacioniran između Montreala i Kvebeka) uspevao da izravna rezultat. U penal seriji istakao se naš golman, Poljak Telk, koji je odbranio čak tri šuta, pa smo na kraju zasluženo slavili - kaže Ševković. - Imamo zaista kvalitetan sastav, uz iskusne Vicikneza, koji je u finalu postigao sjajan gol iz slobodnog udarca, Stamatovića, Medića, Stojičića, afirmisali su se Braletić, Šćepanović (bivši omladinac Partizana), Janković, Vučinić, Budalić (igrao u Norveškoj)...
Direktor Belih orlova ne zaboravlja da spomene i trenera i predsednika kluba.
- Užičanin Milan Čančarević pokazao je da je sjajan trener, uspeo je da za kratko vreme stabilizuje tim, imao hrabrosti da neke "zvezde" spusti na zemlju, ali i da pruži šansu mladima Rezultat svega je šampionska titula. Svakako da je predsednik Dragan Bakoč jedan od najzaslužnijih, prihvatio se posla u veoma teškom periodu, postavio je klub na zdrave noge, organizovao ga na evropski način, tako da smo u klubu zaista svi ponosni na ono što smo uradili za samo godinu dana - zaključio je Dušan Ševković, direktor Belih orlova iz Toronta.