NAJKORISNIJI igrač EP za mlade, zlatni centar Srbije Miroslav Raduljica, od prvog dana priprema bio je momak na koga računa cela reprezentacija. Nenametljiv, inteligentan, ambiciozan i svestan svojih mogućnosti, znao je kako da iskoristi pruženu šansu i dokaže da na njega i njegovu generaciju naša košarka može da se osloni.
- Verovatno još nisam svestan uspeha koji smo postigli, pa reakcije okoline na mene ne utiču mnogo. Znao sam i pre finala da ćemo biti prvaci. Ceo naš tim igra u seniorskom pogonu po klubovima, i u odnosu na igrače drugih selekcija izgledamo mnogo ozbiljnije. Nisam ni mogao ništa manje od zlata da očekujem - ne krije ponos Miroslav Raduljica, momak rođen u Inđiji.
Iako mlad, Miroslav ima čvrsto izgrađen stav o mnogim stvarima. Ne podnosi glupa pitanja, ne impresioniraju ga "velike" stvari, a iskrenost u razgovoru mu ne predstavlja problem, pa je jednostavno objasnio kako je doživeo susret sa Jao Mingom u Kini, zašto su ga Litvanci u finalu iritirali i zbog čega ga ne zanima NBA karijera.
- Jao je Kinez kao i svaki drugi, samo malo viši od ostalih. Litvanci me oduvek specijalno nerviraju, jer koriste svaku priliku da pokažu koliko nas mrze. Ne bih voleo da živim u Americi, pa je logično da ne želim ni angažman u NBA. Evropa bi uvek bila moj izbor.
Jednu stvar ističe više od ostalih - Srbiju, državu za koju igra. Zbog znaka sa četiri S na patikama svojevremeno je bio kažnjen od lige i kluba.
- To nosim iz kuće. Od malih nogu sam vaspitavan da volim svoju zemlju i u tome ne vidim ništa loše - kaže Raduljica.


SVE ZA BLUD
KO je imao priliku tokom sezone da gleda Miroslava Raduljicu, nije mogao da ne primeti natpis na njegovim patikama "Sve za blud".
- Reč je o nekom grupnom internom fazonu, ali moja lična poruka je da svako ko voli košarku može da je igra bez obzira na život koji živi - odgovara Raduljica.