ZORAN Bata Mirković prvi je sportski direktor FS Srbije. Nedoumice više nema, nekadašnji fudbaler Rada, Partizana, Atalante, Juventusa, Fenerbahčea i opet Partizana, u kojem je i okončao bogatu karijeru, prelomio je i doneo odluku da prekine kratkotrajnu "penziju" i vrati se fudbalu. Budućnost je vezao za našu "kuću fudbala".
A nije mu bilo lako jer je imao istovetnu ponudu Partizana koji je takođe želeo da svog dojučerašnjeg asa vidi u fotelji sportskog direktora. Trebalo je vremena da se nekada sjajni reprezentativac i još bolji čovek odluči, a on će svakako i objasniti zašto se opredelio za reprezentativnu, a ne klupsku direktorsku fotelju.
Mirković će verovatno potpisati petogodišnji ugovor sa FSS jer je predsednik saveza u nekoliko navrata govorio o dugoročnoj saradnji. Što je i ispravno, jer bi to značilo da će se Bata Mirković odmah uključiti u nastavak kvalifikacija za Evropsko prvenstvo u Austriji i Švajcarskoj, a zatim bi nastavio sa poslom, bar do 2012. godine.
A posla će biti preko glave jer će Mirković biti zadužen i za A i za mladu selekciju. Bata biti taj koji će koordinirati posao, baviti se igračima, predlagati trenere i selektore, rečju, biće "alfa i omega" za sva stručna pitanja u Fudbalskom savezu Srbije.

ZORAN MIRKOVIĆ
Datum rođenja: 21.09.1971.
Mesto rođenja: Beograd
Igračka karijera: Rad (62 utakmice/1 gol), Partizan (82/1), Atalanta (51/0), Juventus (27/0), Fenerbahče (71/3), Partizan (46/2).
Reprezentacija: 59 utakmica