SUKOB crnogorskih fudbalskih čelnika na sednici IO FS SCG u četvrtak. Dejan Savićević, predsednik FS Crne Gore napustio je sastanak posle verbalnog "klinča" sa potpredsednikom Radojicom Božovićem.
- Verbalni konflikt je kratko trajao, oko dva minuta. Nije bilo teških reči, ali je posle toga Savićević napustio sednicu - preneo je Tomislav Karadžić, predsednik FS SCG.
Sve je "zakuvao" dopis FK Zeta (čiji je Božović predsednik) u kome se tražilo da se sprovede istraga protiv Savićevića zbog izjava u medijima da je prvenstvo neregularno i da su Zećani jedni od glavnih krivaca za to. Božović je insistirao da to bude prva tačka na sednici, posle čega je i došao u sukob sa "Genijem".
- Izglasali smo da ova tema bude 12. tačka dnevnog reda i kasnije smo utvrdili da u Savićevićevim izjavama nema elemenata za disciplinski postupak - kaže Karadžić.
Ostali članovi IO (18) se nisu mešali, pošto je sukob već odavno ocenjen kao sukob lokalnog karaktera (na relaciji Zeta - Budućnost).
- Fudbalski Savez je jedna od retkih organizacija u kojoj sve funkcioniše kako treba, u kome su odnosi na najvišem nivou. Zajedničkim radom došli smo do svih uspeha.
Sednica je posle odlaska Savićevića imala miran tok. Odlučeno je da nova Skupština, bez obzira na ishod referenduma u Crnoj Gori, bude održana 28. juna. Dosadašnji rad na tri prioriteta (odlazak na SP, stabilizacija finansijskog stanja, regularnost takmičenja) ocenjen je najvišom ocenom. Dogovoreno je da se o predlogu za novi sistem takmičenja raspravlja posle referenduma, da letnji prelazni rok počne 19. juna i traje do 31. avgusta. A, na prijateljskoj utakmici sa Urugvajem 27. maja, Savez je spremio lepe nagrade za 30 bivših reprezentativaca, kojima će biti uručene dijamantske, zlatne i srebrne lopte.

SPREMNE PREMIJE
KARADŽIĆ je posebno istakao da Savez finansijski uspešno posluje i da su već određene premije za reprezentativce na SP. Ukoliko ispadnemo već u prvom krugu nagradni fond koji dobijamo od FIFA deli se u srazmeri 60-40 u korist Saveza. Ta, najmanja cifra je šest milona "švajcaraca". Ako se plavi plasiraju u osminu finala deoba je 50-50, ali je i fond veći - 8,5 miliona. Za plasman u četvrtfinale nagrada FIFA je 11,5 miliona, za polufinale 20, finale 24. I sve se deli napola sa reprezentativcima.