JIRGEN Reber nije više trener Partizana. Nemački stručnjak i klub iz Humske 1 u četvrtak su sporazumno raskinuli ugovor, prekinuli neuspešnu saradnju, koja je trajala devet meseci, od 4. oktobra prošle godine.
- Završili smo saradnju sa Jirgenom Reberom, ugovor je raskinut na zadovoljstvo obe strane. Uprava kluba je imala jedinstveno mišljenje da nema smisla da nastavimo zajednički rad, pa je od ovog trenutka Partizan bez trenera i - okrećemo se angažovanju novog. Ko će to biti, u ovom trenutku ne mogu da kažem, jer nikada nisam pregovarao sa bilo kim dok god je klub imao šefa struke - istakao je u četvrtak , na konferencije za novinare, direktor crno-belih Nenad Bjeković.
Finansijski detalji raskida, kao što je to nepopularan običaj u našoj zemlji, nisu saopšteni. Nezvanično, Partizan je morao 300.000 evra da isplati Reberu, dakle, preostali deo ugovora.
- Sve je normalno, dogovorom, rešeno, obe strane su zadovoljne - ponovio je Bjeković.
Direktor Partizana nije želeo da analizira učinak Jirgena Rebera, samo je rekao da ne misli da je sve bilo greška, već da Nemac najbolje zna šta je dovelo do neuspeha. Za razliku od Bjekovića, vrlo preciznu i otvorenu ocenu dao je potpredsednik crno-belih, Ratomir Babić.
- Reber nije ispunio očekivanja nikog u klubu, jer smo mislili, shodno reputaciji koju imaju nemački treneri, da će podići kvalitet igre, organizaciju u timu... Svi smo razočarani, jer je počeo jako dobro, ne računajući početne poraze, koje mu niko nije zamerio. Dogovor je bio da se njegov rad ocenjuje posle priprema, od proleća, a u tom delu ništa nije pokazao - kategoričan je Babić.
Potpredsednik Partizana zamerio je, sada već bivšem treneru, još mnogo stvari.
- Uneo je pometnju između mladih i starijih igrača, sve je radio na svoju ruku, pogotovo kada je reč o omladincima, nikog od stručnjaka iz naše škole nikada nije konsultovao. Insistirao je da Nebojšu Marinkovića pustimo u Voždovac, čak ni posle povrede Zvonimira Vukića nije hteo da ga vratimo. Izgubio je autoritet među igračima... Sa Mateusom je saradnja bila jako uspešna, jer i pored manjka trenerskog iskustva, imao je harizmu koja je sve vukla napred. Kod Rebera ni toga nije bilo - istakao je potpredsednik Partizana, Ratomir Babić.

PROLEĆE ZA ZABORAV
PARTIZAN je odigrao pod vođstvom Jirgena Rebera 21 prvenstvenu utakmicu i ostvario učinak od 15 pobeda, četiri remija i dva poraza, uz gol-razliku 40:13. Pored toga, eliminisan je u jedinom meču Kupa SCG od srpskoligaša Timoka (1:1, 5:6). Nemac je preuzeo crno-bele uoči derbija u devetom kolu i u tom momentu Partizan je delio drugo mesto na tabeli sa Crvenom zvezdom, oba tima su imala po 19 bodova. Jesen je završio sa tri boda manje od crveno-belih, a posle katastrofalnih igara u prolećnom delu prvenstvu, Reber se oprostio sa "minus sedam".

JEŠIĆ JE SPREMAN
NOVI trener Partizana, maltene, već se zna. Miodrag Ješić već mesec dana, otkako se prvi put pojavila informacija da se Jirgenu Reberu drma klupa, važi za jedinog kandidata. Čini se da je samo pitanje dana kada će Ješić biti promovisan, pošto su pregovori u završnoj fazi, a bilo koje drugo ime, kao mogućeg naslednika Nemca, niko i ne spominje.
Miodrag Ješić je trener Partizana bio u sezoni 1999/2000. kada je na čudan način ostao bez titule iako se sredinom prolećnog dela sezone činilo da je bodovna prednost njegovog tima nedostižna za rivale.