NENAD Brnović, sa ogromnom gvozdenom skalamerijom oko potkolenice leve noge, na pokretnom krevetu, u sredu oko 11 časova na trećem spratu VMA u sobi broj 12 - dijagnostika, stigao je na novo snimanje. Razgovaramo sa sjajnim vezistom Partizana dok čeka najnoviju "sliku".
- Bolovi su i dalje veliki, lekari kažu da će tako biti još dva-tri dana - čvrstim glasom zbori hrabri "đetić". - Pijem neke lekove protiv bolova, šta ću, izdržaću...
Priča teče, vraćamo se na taj zlokobni start Markovskog već u šestom minutu.
- Odmah sam znao da je noga slomljena, pukla je kao drvo. Od kostobrana nisam mogao da vidim da je u pitanju otvoren prelom, ali onoliko svestan koliko sam bio, pokušao sam da potkolenicu koja je otišla u stranu, vratim na staro mesto - priseća se Brnović.
A upravo najveći problem stvara - otvoreni prelom.
- Operacija je trajala oko dva sata, kosti su brzo nameštene, ali je dosta vremena utrošeno na kožu koja se "otvorila". Zbog tog problema ostaću u bolnici neki dan duže, a potom sledi kućno lečenje.
"Gvozdeni oklop" dobro je fiksirao polomljenje kosti.
- Da, lekari kažu da je operacija u potpunosti uspela, a te fiksatore ću nositi, valjda šest nedelja, zatim će noga u gips...
Nenad je uvek ginuo na terenu, imao je, bar se tako čini, mnogo žešćih duela nego što je bio taj koji će ga na duže vreme odvojiti od terena.
- Fudbal je to, šta drugo da kažem. Valjda sudbina, a od nje ne možeš da pobegneš.
Pitamo Brnovića da li ga obilaze ljudi iz Partizana, da li je video Markovskog, zna li brat Bojan, internacionalac u Mađarskoj, da ga je zadesila zla kob.
- Uvek je neko iz Partizana uz mene i zaista prija ta pažnja, zna i Bojan šta mi se dogodilo, a fudbalera Zete do sada nisam video. Čujem da je Markovski još sinoć trebalo da dođe, ali, ja sam odmah operisan...
Nenad Brnović, hrabro srce, znaće zasigurno da pobedi i tešku povredu.


DOKTOR PARTIZANA SEAD MALIĆEVIĆ
RANO ZA PROGNOZE

SUVIŠNO je govoriti da će Nenad Brnović dugo odsustvovati sa terena. Ipak, moglo je da bude još mnogo gore.
- Srećom, Nenad je u momentu našao oslonac za nogu, stabilizovao je i mirno sačekao da stignu ambulantna kola, da mu imobilišu povredu. Ne smem ni da pomislim šta bi se desilo da mu je noga pomerena - podvlači doktor Partizana Sead Malićević.
Operaciju na VMA obavio je doktor Miodrag Zarić.
- Konsultovao sam se sa brojnim stručnjacima koji kažu da je prerano davati bilo kakve prognoze o dužini oporavka. Ako samo jedan fragment ne bi srastao kako bi trebalo, ugrožena mu ne bi bila samo karijera, nego i normalno funkcionisanje noge - ističe Malićević.
V. T.

RNIĆ, VUKAJLOVIĆ, SULEJMANI, VUKIĆ...
KAD NOGE PUCAJU

NEMA kraja povredama, tačnije lomovima kostiju, fudbalera Partizana ove sezone! Prvi je nastradao mladi reprezentativac Nemanja Rnić kome je na treningu Obiore Odita polomio fibulu, a potom su usledili lom nosa Branimira Petrovića, pa ponovo fibula Vladimira Vukajlovića... Prsti su stradali Miroslavu Radoviću i Zoranu Mirkoviću, a iskusni vezista imao je i prelom kičmenog pršljena.
Zatim je mlađanom Sulejmaniju slomljena kost u stopalu, a na pripremama u Dubaiju, tek pristiglom reprezentativcu Zvonimiru Vukiću je pukla metatarzalna kost stopala.
I sada, Brnović...
V. T.


ORANICA NA VRAČARU
SUSRET Obilića i Crvene zvezde odigran je pod skoro nemogućim uslovima. Teren na Vračaru više je ličio na njivu i oranicu, nego na travnati tepih, pa su težim igračima noge "tonule" po desetak centimetara.