Pod senkom povlačenja kandidature Bore Stankovića, Košarkaški savez Srbije i Crne Gore dobiće u ponedeljak novog predsednika. Delegati Skupštine KSSCG sastaju se u 13 časova, kako bi izabrali naslednika Miodraga Babića na mestu predsednika Upravnog odbora, ujedno i prvog čoveka skupštine.
Sat ranije, tačno u podne, delegacija Srbije odlučiće se tajnim glasanjem za jednog od dvojice predloženih kandidata: Duška Kneževića ili Gorana Kneževića.
Favorit je široj javnosti mnogo poznatiji vlasnik KK Atlas, predsednik UO preduzeća "EP 2005" i član dosadašnjeg Upravnog odbora KSSCG, jedan od retkih koji se suprotstavio Stankovićevoj kandidaturi. Do članstva u UO KK Partizan na poziv Divca i Danilovića, sportska pozadina Duška Kneževića bila je uronjena u vaterpolo vode, kao predsednika VK Crvena zvezda i direktora reprezentacije na OI u Atlanti.
Iz gotovo potpune anonimnosti, predsednika KS Vojvodine Gorana Kneževića izvukao je Bora Stanković, koji je gradonačelnika Zrenjanina predložio za članstvo u UO KSSCG. Nekadašnji košarkaš Partizana i Vojvodine, trenutno aktivan i kao član Demokratske stranke, do tog trenutka nije se javno uključivao u košarkaške tokove, za razliku od njegovog prezimenjaka i današnjeg protivkandidata.
Bez obzira na ishod glasanja, Kneževići će sarađivati kao članovi Upravnog odbora KSSCG, zajedno s trećim članom delegacije Srbije Blažom Stojanovićem, kao i Veselinom Barovićem i Želimirom Cerovićem iz Crne Gore.