GORAN Đorović, novi direktor omladinske škole Crvene zvezde, očigledno još nije navikao na fotelju, pa je po čitav bogovetni dan na terenu.
- Pratim sve selekcije, hoću da upoznam decu. Onda je i normalno što sam stalno pored terena, na vazduhu, nije ni to loše - sa osmehom priča Đorović. - Želja mi je da nastavim tamo gde je stao pokojni Miroslav Pavlović. Radilo se dobro, a to se vidi i po tome što je mnogo naše dece u prvom timu.
Đorović je miran, strpljiv, ne preskače "stepenice".
- Nisam taj koji će da seče i reže, pogotovo ne preko noći. U radu sa mlađim kategorijama sve funkcioniše kako treba, a ja ću se potruditi da omladinska škola ostane stub prvog tima.
Naravno, pojavljuju se i problemi, a medijska halabuka oko najmlađih polako ali sigurno postaje veliki balast.
- Kod mene, a i ostalih u Zvezdi, postoji jasna slika: nećemo dozvoliti da nam se deca "truju" raznoraznim pričama - kategoričan je Đorović. - Decu treba ostaviti da se raduju i zabavljaju kroz treninge i utakmice, da se druže, koriste maksimalno ovo vreme koje će brzo proći. A kada zaplove u vode profesionalizma, onda će to biti druga priča...
Ipak, priča o malom Milanu Prši sigurno remeti ustaljeni red.
- Nije mi jasno to medijsko bombardovanje, jer Milan je još pionir. Mi ćemo učiniti sve da ga zaštitimo da bi nastavio da mirno i marljivo radi - tvrdi direktor Omladinske škole. - Milanu takve priče mogu samo da škode, on dete, nespreman da se "bori" sa publicitetom te vrste i svime što on nosi i odnosi.

NIŠTA NA SILU
PRIČE da Hajduk želi Milana Prša jer mu je rođak Miladin Pršo, reprezentativac Hrvatske, sve su glasnije.
- To me ne interesuje. Niko nam se nije obratio. Milan je fudbaler Crvene zvezde i - tačka. Ni roditelji se nisu pojavljivali, ukoliko dođu, razgovaraćemo, što je i normalno. Lepa reč i gvozdena vrata otvara, ali, ništa ne može na silu.