VLADE Đurović nije više trener litvanskog Lietuvos Ritasa. Kako i zašto, kada je s klubom beležio samo uspehe u ULEB kupu i nacionalnom prvenstvu, gde ih veliki Žalgiris gleda u leđa od početka prvenstva?!
- Prvo, nisam dobio otkaz, kako je u pojedinim našim medijima preneto. Nemam čega da se stidim, dobijao sam otkaze u karijeri, ali ovog puta to nije slučaj - kaže 56-godišnji trener, koji se već vratio u svoj Beograd.
Na klupskom sajtu piše da ste otišli iz "ličnih razloga"?
- To je tačno i dogovorili smo se da tako izađemo u medije - potvrđuje Đurović, iako je jasno da se iza "ličnih razloga" krije nesprazum s Upravom tima.
Nije bilo svađe?
- Razgovarali smo i razlišli se, čak me je predsednik kluba ispratio na aerodrom... Zadovoljan sam ostvarenim s ekipom, ostavio sam ih na prvom mestu u svakom takmičenju u kojem smo učestvovali, pa će, ako dođu do finala, imati prednost domaćeg terena. Veliki hendikep je teška povreda Fredija Hausa, ali i bez njega su jak tim - priča Đurović.
Pomenuli ste da ste "razgovarali i razlišli se"?
- Desilo se slično kao u Refleksu prošle godine, kada smo pobeđivali, ali sam se pokupio i otišao. Pričao sam s porodicom, verovatno ima i moje krivice. Ima nečega u mom karakteru, neka crta... Teško mogu da se sada menjam, kasno je. Ja sam takva ličnost, jednostavno ne dozvoljavam da mi se neko meša u posao, bilo da je predsednik ili potpredsednik kluba, i to je to!
Priznavao je Vlade i ranije, upravo za naš list, da ga je karakter koštao, možda, i bogatije karijere, ali ga upravo "ta njegova crta" razlikuje od ostalih velikih trenera! NJega navijači pamte...

UŽELEO SE PORODICE
ŠTA sada, posle odlaska iz Litvanije?
- Prvo ću se odmoriti. Želim da budem s porodicom, s kojom sam malo vremena provodio dok sam bio u Litvaniji. Ne žurim nigde, imam dogovor s Upravom Lietuvosa, koja je korektna i koja će mi isplatiti do kraja, a ako bude nekih ponuda, ja sam profesionalac - kaže Đurović.