MIODRAG Bajović - trener Sutjeske! Vest koja je iznenadila i nekadašnjeg defanzivca Nikšićana i Partizana.
- Zaista sam zatečen - priča juče pred prvi trening Miodrag Bajović (44). - Jer, stvarno je sve došlo brzo i prebrzo, a naravno, srećan sam što ću biti trener kluba u kome sam ponikao.
Vruć kesten u ruke, ali i veliki izazov.
- I jedno i drugo. Prošlogodišnji uspeh, četvrto mesto, nemoguće je ponoviti, a jesen smo završili na 11. mestu sa 17 bodova. Naravno, o opstanku nećemo ni da mislimo, moj posao je da stabilizijem ekipu kako bismo našli mesto bar u “zlatnoj sredini”. Ujedno, da selektiram ekipu i forsiram mlade pošto je Sutjeska uvek bila rasadnik talenata.
Bajović je baš uleteo “u nepoznato”, zato nema konkretne priče o igračkom sastavu, pojačanjima.
- Za sada je otišao samo Radonjić u Partizan, ostali su na okupu. Tek treba da razgovaram sa čelnicima kluba, da vidim kakvi su planovi, ko može da promeni sredinu, ko će u tom slučaju doći u Nikšić.
Zbog činjenice da nisu imali trenera, fudbaleri Sutjeske su tek prekjuče krenuli sa radom...
- U zaostatku smo, ali verujem da se to neće odraziti na prolećnu formu, jer ćemo dati gas do daske - priča stariji Bajović. Mlađi Milorad je takođe igrao za Sutjesku i Partizan, samo je bio klasičan napadač, a sada je trener u Policajcu.
Deset dana na Glavi Zete, a potom pravac Herceg Novi.
- Naravno, prvo ćemo raditi na snazi i fizičkoj spremi, a kada odemo na more, biće utakmica. Moram da dobro upoznam sastav tima, jer, jedno je gledati samo utakmice, a sasvim drugačije kada te iste igrače treniraš. Kažem, preda mnom je veliki izazov i trudiću se da ispunim očekivanja. U minuloj sezoni Sutjeska je pokazala koliko vredi, a mislim da je na momcima da na proleće pokažu da je slabija jesen bila samo trenutna slabost. Verujem u njih i siguran sam da ćemo zajedničkim snagama ponovo vratiti osmeh na lica naših vernih navijača - zaključio je prvi razgovor kao trener Sutjeske, Miodrag Bajović.

CRNO-BELI U DUŠI
MIODRAG Bajović je rođen 1959. godine, fudbalsku loptu je počeo da šutira u Sutjesci u kojoj je proveo čitavu deceniju i odigrao preko 200 utakmica. Od 1984-1990. godine nosio je dres Partizana, jedno vreme i kapitensku traku, radovao se osvajanju dve titule šampiona, a u ‘riznici” ima i Kup, osvojen posle 32 godine posta.
Za šest godina u Partizanu delio je dobro i zlo sa Vargom i Živkovićem, Katanecom i Vokrijem, Radanovićem, Milkom Đurovskim, novim trenerom Partizana Vermezovićem...
Kada je uplovio u trenerske vode radio je nekoliko godina kao pomoćni trener u Mogrenu, a pola godine je bio prvi stručnjak drugoligaša Čelika iz Nikšića.

PRAVO REŠENJE
PREDSEDNIK Sutjeske Miodrag Davidović smatra da je klub pronašao pravo rešenje.
- Jesenas smo kiksnuli u nekoliko navrata i to od ekipa koje po kvalitetu daleko zaostaju za nama. Sutjeska ne sme da se igra renomeom. Doveli smo čoveka koji u svojoj karijeri zaista ima sjajne rezultate. Očekujemo da takav bude i na klupi - rekao je Davidović.- Što se tiče obaveza prema igračima, one su sve izmirene. Igračima je ostalo samo da se posvete radu kako bi proleće bilo još uspešnije.
Ekspedicija Nikšićana danas se seli na Glavu Zete, atraktivno mesto blizu Nikšića, smešteno ispod Ostroških greda, gde će ostati nedelju dana.