NI gotovo šest godina otkako je Opštinski sud u Novom Sadu presudio da je Košarkaški klub Vojvodina dužan da svom bivšem igraču Vojkanu Krgoviću isplati 110.550, dinara, sa zakonskim zateznim kamatama, na ime naknade iz ugovora sklopljenog u junu 1996 godine, do realizacije pravosnažne i izvršne presude nije došlo. Računajući kamatu, taj dug sada iznosi oko 25.000 evra.
- Išao sam u nekoliko navrata u Ministarstvo pravde, odakle su intervenisali da mi se isplati ugovorena obaveza, odnosno da se sudsko rešenje izvrši. Uzalud, jer **košarkaška mafija** ne priznaje ni sudske odluke, niti apele Ministarstva pravde, već presuđuje po svom nahođenju. Pošto sam odigrao sezonu u Crvenoj zvezdi, rukovodstvo Vojvodine je nastojalo da me pošto-poto dovede u taj klub, iako je poznato da sam u to vreme imao dobre ponude grčkih klubova Samarisa i Arisa. Ipak, tadašnji direktor **lala** Miodrag Lopičić me je prevario, kao što je učinio i još nekolicini košarkaša u to vreme, a Vojvodinu je doveo na rub propasti - kazao je **Novostima** Krgović, koji se po završetku igračke karijere našao u Baru, gde trenira mlađe selekcije KK **Bojs**.
Obraćao se, kaže Krgović, i bivšem sekretaru KSJ Zoranu Radoviću, koji je takođe garantovao da će mu se dug isplatiti. Apelujući na sve faktore u Srbiji i Crnoj Gori koji da utiču da se na njegov slučaj konačno stavi tačka u duhu postojeće pravosnane presude, bivši centar Novosađana najavljuje da će se za zaštitu svojih prava obratiti i međunarodnim institucijama, u prvom redu OEBS.
Vojkan Krgović je 1993. godine proglašen za najboljeg sportistu Kosova i Metohije, jednom je bio treći strelac Prve lige i jednom drugi skakač u državi.