Legendarni hrvatski skijaš Ivica Kostelić navukao je gnev svojih fanova zbog objave na Fejsbuku, a koja se tiče finalne utakmice Svetskog prvenstva između njegove zemlje i Francuske.

Kostelić je, naime, posle završetka utakmice stavio na ''zid'' zastavu Gvineje i na taj način aludirao na veliki broj tamnoputih fudbalera u sastavu Trikolora.

Podsetimo, strelac trećeg gola za Francuze (4:2) Pol Pogba ima korene iz Gvineje.

Pročitajte još: SUBAŠIĆ HEROJ I NA DOČEKU: Golman spasao Vidu i sprečio katastrofu na proslavi u Zagrebu (VIDEO)

"Vi i Vaša sestra ste moji skijaški uzori. Gledam Vaše uspehe svakodnevno, razmišljam o skijanju i kad je leto i sve što volim je samo sneg i rekreacija na snegu koju sam upio od Vas. Srce mi se slama na ovakvu objavu koja je za jednog OLIMPIJSKOG i svetskog šampiona u potpunosti neprimerena. U najmanjem slučaju ovo nije šala, ovo je rasizam. Stidite se", napisao je jedan od hrvatskih navijača.

"Stvarno? Nisam očekivala ovaj nivo od tebe. Iznenadio si me, baš sam uz to da je i Hrvatska izgubila, tužna", napisala mu je druga obožavateljka.

"Jadno je umanjiti nečiji uspeh samo jer je drugog porekla. Kakve veze ima što su crni ili što su im koreni iz Afrike? Francuzi su na papiru i uostalom prilično su dobro igrali. Umesto radovati se dobroj igri hrvatskih igrača i visokoj poziciji ovako reagovatije u najmanju ruku neprimereno i jadno", piše u drugom komentaru.

Pročitajte još: KAKO SE TOMPSON UKRCAO U AUTOBUS SA HRVATSKIM FUDBALERIMA: Zvali ga Dalić i Modrić!

"Od jednog šampiona ovo...".

"Pa bolan Ivice što nisi stavio i zastavu Bosne i Hercegovine jer svi najbolji igrači Hrvatske su iz te zemlje, pa i trener takođe. Kako samo jadno padaš tako nisko", napisao je jedan u komentarima.