OD STALNOG DOPISNIKA “NOVOSTI”: ZAGREB

Pevalo se večeras ”Čavoglave” u Zadru, a Marko Perković Tompson dočekao je pesmom i selektora hrvatske reprezentacije Zlatka Dalića u Varaždinu.

Kada su novinari Dalića pitali zašto je došao Tompson izgubio je živce:

- Ma, nemojte vi takva pitanja postavljati. Došli smo se veseliti, a ne provocirati. Koje pevače? Kakve pevače?Lijepa li si“, to je Hrvatska. Pevao je pevač koji peva našu himnu”.

PROČITAJTE JOŠ: Švajcarska: Ivan Rakitić sa "fašisto-rokerom" Tompsonom

Nakon Zagreba hrvatske fudbalere dočekali su i Splićani, Karlovčani, meštani Donjeg Miholjca, Imoćani.

Kako se našao u autobusu sa fudbalerima ispričao je i Tompson. - Dalić i Modrić su me zvali i rekli da je njihova želčja da dođem u autobus i oputujem s njima. Ja sam ih pitao jesu li sigurni. Rekli su, daj, molim te, dođi.

- Znam da ima nekih negativnosti, ali ovo nije vreme za negativnosti - rekao je Tompson i kritikovao neke hrvatske političare koji su ga nazvali ”fašističkim smećem”.

- To više govori o njima.

Da su mu dali, pevao bi i Čavoglave, ali da nije trebalo strahovati od fašističkih pozdrava i povika.

- Ni na kraj pameti mi to nije bilo.

PROČITAJTE JOŠ: SKANDALOZNO SLAVLjE PIJANIH HRVATA; Kovačić: Dižite puške ako ih imate... (VIDEO)

Uzbudila se i hrvatska desnica koja tvrdi da premijer Andrej Plenković nije dopustio nastup Tompsona u Zagrebu. Jedan od radikalnih sveštenika Ike Mandurić napisao je na društvenim mrežama: ”Tompson sabotiran, doček traljavo organizovan. Sve dok se ne onesposobi najvećeg neprijatelja Hrvatske, premijera Plenkovića, sve dok izdajnik naroda ima vlast sve će ostati isto”.