Hrvati ne mogu bez Srbije i Marka Perkovića Tomspona. “Vatreni” su juče sletela na zagrebački aerodrom, a kontroverzni "umetnik" ih je sa nestrpljenjem sačekao. Simbol ustaštva i srbomrziteljski pevač se brže bolje uvalio sa igračima i stručnim štabom u autobus i krenuo put centra Zagreba.

Da je ljubav između Tompsona i igrača ogromna, protkana ustaštvom kao neizostavnim delom svakog slavlja, videlo se i po fotografiji koju je na svom Instagramu objavio fudbaler Ivan Rakitić sa spomenutim pevačem uz opis: "Stigao je kralj, jedan jedini. Idemo Hrvatska", a odmah su zajednički zapevali nacionalističku pesmu "Bojna Čavoglave".

Pročitajte još: FUDBALERI HRVATSKE STIGLI U ZAGREB: "Vatrene" dočekalo 550.000 ljudi (FOTO/VIDEO)

Pod adrenalinom je najviše bio bio Mateo Kovačić.

"Pijani smo kao mace. Svaka čast momcima, ali i vama. Vi ste svetski prvaci", rekao je Mateo Kovačić kada je preuzeo mikrofon, a onda dodao: "Ima jedna pesma koja mi se sviđa. Ako imate puške - dižite ih" i zapevao Tompsonovu "Pukni puško"

Na samom kraju, na bini se pojavio i sam Marko Perković Tompson, pevač koji je karijeru napravio na ratnohuškačkoj i proustaškoj diskografiji. Ovaj put, otpevao je pesme "Lijepa li si" i "Geni kameni", pošto je posle jedne pesme Luka Modrić tražio još jednu na bis.

Pročitajte još: SVETSKI PRVACI SLETELI U PARIZ: Francuzima orden za krunu

Podsećanja radi, samo četiri godine pre stravičnog etničkog čišćenja Srba sa teritorije Hrvatske, jedan ugledni ugostitelj po imenu Marko Perković odlučio je da sa prvim granatama ostavi svoje konobarsko odelo u koje je, obučen, između ostalih, služio i Srbe jer su tada i oni naseljavali Hrvatsku u velikom broju, obuče vojničku uniformu, uzme američku automatsku pušku po kojoj se i nazvao "Tompson", i ode da "brani" svoju zemlju Hrvatsku od Srba. Mahom stanovništva preko 60 godina starosti.

Svake godine, 5. avgusta, promoter ustaštva i nacionalne mržnje, samozvani hrvatski pevač i nacionalista Marko Perković Tompson, održava koncert povodom godišnjice Oluje.

Nije tajna da se reprezentativci Hrvatske između četiri zida svlačionice oštre za utakmice i pobede uz nacionalistički repertoar Tompsona, nisu mu sve pesme ni huškačke, ali sve dobija potpuno drugačiju dimenziju kada se on nađe na bini na zvaničnom organizovanom dočeku, a poznat je kao pevač koji je često iskazivao mržnju prema Srbima, uz ustaške povike "Za dom spremni" i "Srbe na vrbe".

Pročitajte još: LUKA MODRIĆ, NAJBOLjI IGRAČ SP U RUSIJI: Od Velebita do zvezda