Treće epizoda na Svetskom prvenstvu nije završena kao happy end (srećnim krajem) za rukometašice Srbije. Izabranice Ljubomira Obradovića, odigrale su 30 minuta za primer, pa su stale u drugom poluvremenu i pretrpele poraz od Norveške 28:25 (13:12) čime su prekinule niz od dve prethodne pobede. Naredni meč na svetskoj smotri u Japanu Srbija igra protiv u četvrtak od 10 časova ujutru protiv Holandije.

Ušle su u meč motivisao i raspoloženo. Prvo vođstvo od dva gola (6:4) stekle su u prvih pet minuta meča... To bi bio početak izveštaja o raspletu naših rukometašica na terenu. Stigle su ih Norvežanke na 9:9 , ali do 26. minuta Srbija nije dozvoljavala preokret niti predavala vođstvo. Marija Obradović je tada bila isključena zbog trećeg faula, a Norveška je poveal sa 12:11. Stojiljkovićeva je izjednačila 12:12, a na odmor je Srbija otišla sa -1 - 13:12.

A kada su se vratile na teren Norvežanke više nisu htele da se igraju neizvesnosti. Odmah diktirale ritam, održavale minimalnu prednost ... U 40. minutu su se odlepile na plus 2 (19:17) i više nisu smanjivale razliku. Maksimalno vođstvo imale su u 51. minutu (25:20) i sigurno "vozile" do kraja.

Igralo se grublje, sedmerci su bili česti kako se duel privodio kraju. Bitku su dobile Norvežanke, vlasnice 27 medalja, ali rukometašice Srbije su im se hrabro i organizovano suprotstavile. Sledeća na redu je Holandija.