VREME nikad nije saveznik našim najboljim rukometašima. Zato je "orlovima" u EHF nedelji važan svaki minut, a u petak (19.30) u Gracu protiv Austrije i u nedelju (17.00) u Mariboru protiv Slovenije videće šta moraju da poprave u igri kako bi bili pravi na EP od 9. do 26. januara iduće godine u Norveškoj, Švedskoj i Austriji.

- Okupili smo se posle četiri meseca. Oseća se dobra energija, želja za napredovanjem. Dosta razgovaramo, gledamo protivnike na EP i polako se uvodimo u priču. Nažalost, ni ovog puta nisam mogao da računam na sve igrače, jer se Pušica povredio, pa sam pozvao Stevanovića - istakao je selektor Nenad Peruničić.

Strateg "orlova" podvlači da na pripremnim utakmicama želi da igra sa što jačim rivalima:

- Samo protiv najjačih selekcija može da se napreduje. Za nas će utakmice sa Austrijom i Slovenijom biti takmičarske, nikako prijateljske, jer želimo da vidimo gde smo. Sada smo se više koncentrisali na taktiku i napad, jer još nisu dovoljno uigrani.

Mijajlo Marsenić je naglasio da je igračima važan svaki minut na pripremama:

- Oseća se naboj, srećni smo što smo ponovo zajedno. Ekipa je mlada, poletna, a utakmice sa Austrijom i Slovenijom pokazaće nam na čemu treba da poradimo do EP. Nadam se da ćemo se pokazati u najboljem svetlu i da ćemo igrati značajnu ulogu na šampionatu.

NEĆU DA ODUGOVLAČIM
- NEĆU da ponovim grešku kao pred SP, kada sam zbog spiska igrače dugo držao u nedoumici. To se neće ponoviti, oni koji budu igrali na turniru u Francuskoj nastupiće i na EP - podvukao je Peruničić.