Sombor je ušao u porodicu Krosa RTS početkom prošle godine. U nedelju je bio domaćin drugog tamičenja u završnoj seriji. Na Gradskom hipodromu oko 1.500 trkača borilo se za što bolji rezultat u 26 trka, viđeno je mnogo talenata. Među njima bili su i naši reprezentativci na srednjim i dugim stazama i gosti iz inostranstva.

Sportski savez Srbije podržao je ovu masovnu sportsku manifestaciju duge tradicije. Predsednik Sportskog saveza Srbije Davor Štefanek pozdravio je sve učesnike 29. Krosa RTS i podelio medalje najboljima.

- Važno je negovati tradiciju, Kros RTS održava se po 29. put što je za ponos. Grad Sombor se pokazao kao odličan domaćin, a takmičari pokazali svoj potencijal. Hvala onim najmlađima koji su učestvovali, kao i starijima, svi na jednom mestu mladost i iskustvo šalju prelepu sliku. Ovakve sportske manifestacije Sportski savez Srbije uvek će rado podržati - rekao je Štefanek.

Nadmetanje seniorki na tri kilometara završeno je trijumfom Teodore Simović iz Novog Pazara. Simovićeva je ostavila iza sebe Kenijke Ruu Mbatu i Neli Đepcumbu.

Izvanredan je bio i Elzan Bibić. Atletičar iz Novog Pazara drugi put je bio najbrži u završnoj seriji. Slavio je ipred Nelsona Cerutica i Mozesa Kosgeja iz Kenije.