Svetski turnir za kadete i juniore, iz 34 zemlje sveta, na kojem učestvuje oko 200 talentovanih majstora stonog tenisa, počeo je juče u Kristalnoj dvorani u Zrenjaninu, a prvi servis izveo je pomoćnik gradonačelnika, Simo Salapura, uz prisustvo predsednika Stonoteniskog saveza Srbije, Aleksandra Karakaševića.


- Nije lak put, kroz trnje do zvezda, od perspektivnih pionira i kadeta do seniora šampiona i zbog toga moramo uz veliko strpljenje, posvetiti pažnju radu sa mladima. Moramo u Srbiji da napravimo dva, tri centra za razvoj stonog tenisa, gde ćemo okupiti više dece, da bi podigli ovaj sport koji ima tradiciju, bar na najviši evropski nivo - naglasio je Karakašević, ističući zadovoljstvo što je grad Zrenjanin ogromno gostoprimstvo pokazao već prvog dana značajnog takmičenja svetskog formata.


- Želim svim učesnicima, a imamo ih ukupno 208, kao i njihovim navijačima, a znam da mnogi imaju podršku, da se lepo provedu u našem gradu, koji od davnina ponosno nosi oreol grada sporta - istakao je Simo Salapura.


Seniorski reprezentativac Srbije i kapiten šampionske ekipe Banata, Ilija Majstorović,pozdravljajući sve učesnike i buduće zvezde ovog sporta, podsetio je da se radi o turniru juniora i kadeta na svetskom nivou i da je ovo samo početak ovakvih dešavanja u Zrenjaninu, koji ima ozbiljne planove i priprema se za organizaciju najvećih svetskih stonoteniskih takmičenja.