"ORLOVI" blistaju na 31. EP u Sloveniji, Holandiji, Belgiji i Francuskoj. Odbojkaši su sinoć u Antverpenu oduvali Belgiju 3:0 (25:19, 25:21, 25:19) i kolo pre kraja osvojili prvo mesto u grupi B.

- Do sada je Belgija igrala veoma dobru odbojku - ističe selektor Slobodan Kovač. - Zadovoljan sam odnosom igrača prema utakmici, bilo je važno da budemo pobednici grupe. Ali, uvek postoje igrice. Dobro smo servirali, blokirali, igrali disciplinovano u odbrani, tako moramo da igramo stalno, od prvog do poslednjeg poena. Kvalitet naših igrača je takav da možemo da iznesemo pritisak protivnika i da nametnemo svoj.

Srbija i Belgija se mogu opetsastati već u četvrtfinalu. Zato je bilo važno domaćinu odmah pokazati svoju snagu.

- Od samog početka smo igrali veoma koncentrisano, ono što smo se dogovorili uradili smo na terenu. Oni nisu nijednog trenutka imali priliku da se razigraju, da dođu do svoje brze igre, koja svakoj ekipi stvara probleme. Mi smo ispoštovali sve što se tiče taktike, tako da nijednog momenta nije dolazila u pitanje naša pobeda - naglašava Marko Ivović.

Iskusni primač podvlači da je ideja bila da se Belgijanci odmah napadnu servisom.

- Cilj je bio da se udalje od mreže, da se na taj način uspori njihov napad. Kod nas je bilo i pozitivnog straha, što je donelo rezultat - podvlači Ivović.

Libero Neven Majstorović smatra da su ponovili partiju kao na startu šampionata protiv Nemačke:

- Odigrali smo sjajno na servisu, vrlo dobro na prijemu, odakle u suštini sve i počinje. Mislim da smo uradili dobar posao i pokazali da smo zasluženo prvi u grupi i da spremno očekujemo osminu finala.