SLOBODAN Kovač se ne oslanja na narodnu izreku "ako se po jutru dan poznaje". Selektor odbojkaša je prirodno zadovoljan što su njegovi puleni na početku 31. EP u Sloveniji, Holandiji, Belgiji i Francuskoj preslišali Nemačku (3:0) i Slovačku (3:0), ali uporno spušta loptu na gerflor i od igrača traži da budu oprezni.

- Ne smeju igrači da razmišljaju mnogo unapred. Moraju da budu koncetrisani samo na naredni meč. Napravio sam neku vrsta grafikona i kada god smo u svlačionici pokazujem ga igračima kako bi im ukazao da je svaki korak važan. Jer, da bi došli do vrha svaka stepenica je presudna - jasan je Kovač.

Kormilar Srbije odlučan je i da u grupnoj fazi razigra sve odbojkaše. Zato je preksinoć protiv Slovačke promešao postavu i šansu pružio Ivoviću, Krsmanoviću, Luburiću i povremeno Todoroviću i Okoliću. Odmarao je Petrića, Atanasijevića i Podraščanina.

- Mislim da je normalno da na ovako dugim turnirima šansu pružim svim igračima, da probam da ih držim što duže u formi. Zato je duel sa Slovačkom bio idealna prilika da "promešam karte". Oni su interesantna ekipa, dosta visoka, u jednom trenutku imali smo problem sa njihovim blokom, tako da sam upozorio igrače da ne zabijaju sve lopte, nego da smečuju visoko, po prstima. Na početku je bilo malo ispitivanja, a posle smo dodali gas i dobro odigrali. U trećem setu Slovaci su malo više reskirali, poveli, ali moji momci su bili koncentrisani i nisu dozvolili iznenađenje. Mislim da smo igrali dobro - podvlači Kovač.

OKOLIĆ: SJAJNA ATMOSFERA

BLOKER Aleksandar Okolić se nada da će nastaviti da idu pobedničkim putem:

- Od početka priprema za Evropsko prvenstvo vlada pozitivna atmosfera. Lepo sve iznosimo, što se vidi i na terenu. Ostvarili smo dve važne pobede, koje smo već zaboravili, jer smo fokusirani na narednog rivala.