Srednji bloker reprezentacije Mina Popović je za 25. rođendan kao poklon od saigračica dobila pobedu protiv Kenije. Naše odbojkašice su u trećem kolu Svetskog kupa upisale prvi trijumf - 25:13, 25:11, 25:17. Sutra su slobodne, a u sredu na red rano ujutru dolazi duel sa Argentinom (4.00 po našem vremenu). U istom terminu devojke su igrale i sa Kenijom.

- To nas je najviše brinulo, što igramo u 11.00, pa nismo znale da li ćemo uspeti da se razbudimo - priznala je Jelena Blagojević. - Teško je protiv Kenije, jer one igraju "divlju" odbojku. Bitno je da su sve devojke dobile i iskoristile priliku na najbolji mogući način.

Iskusni primač servisa je istakla pozitivne strane pobede:

- Završile smo posao za sat i deset minuta. Na treningu ćemo se posvetiti malo više uigravanju, za koje nismo imali vremena ranije. Pobeda je bitna jer je i Mini rođendan, pa da u pozitivnoj atmosferi provedemo dan. Važno je da smo zdrave. Pokušaćemo da pobedimo u što više utakmica. Nije nam toliko bitan rezultat, ali za atmosferu je bolje da pobeđujemo.

Na poziciji dizača je šansu dobila i Mila Đorđević, koja se timu priključila posle Evropskog prvenstva.

- Mnogo mi je drago jer je ovo moja prva pobeda u dresu Srbije. Na lep način smo otvorile utakmicu i pokazale smo kvalitet u svim segmentima. Nadam se da će ova pobeda biti nekakav prokret - završila je Đorđevićeva.