Italijan Vinćenco Nibali pobednik je pretposlednje, 20. etape Trke oko Francuske, dok je Egan Bernal zadržao žutu majicu i u nedelju će postati prvi Kolumbijac koji je osvojio najprestižniju biciklističku trku na svetu.

Bernal je žutu majicu preuzeo u petak nakon što je 19. etapa skraćena zbog nevremena. On je u trenutku prekida imao oko dva minuta prednosti nad do tada vodećim Žulijanom Alafilipom, a sadašnjim osvajanjem četvrtog mesta zadržao je lidersku poziciju.

PROČITAJTE JOŠ: Tur de Frans: Prekinuta 19. etapa zbog nevremena, Bernal preuzeo žutu majicu

Sada mu je potrebno samo da završi poslednju etapu kako bi ušao u istoriju Tur d'Fransa. Osim toga što će postati prvi Kolumbijac koji će slaviti na Turu, Bernal će sa 22 godine biti i najmlađi pobednik te trke.

Današnja brdska etapa od Albervila do Val Torena, koja je trebalo da bude duga 130 kilometara, skraćena je zbog nepovoljnih vremenskih na samo 59 kilometara i u njoj je trijumfovao Nibali vremenom 1:51,53.

Drugo mesto zauzeo je Španac Alehandro Valverde, a treće njegov sunarodnik Mikel Landa. Iza njih slede Bernal i Gerajnt Tomas, koji će Kolumbijcu sutra i predati tron.