PREKO Grčke do četvrtfinala. Vaterpolo timu Srbije, čije je UNIQA zvanično osiguranje, danas (9.30) pobeda protiv sjajnih Helena donosi prvo mesto u grupi A i plasman među osam najboljih na 18. SP u Gvandžuu. Poraz gura "delfine" na treće mesto i osminu finala, gde bi se u nedelju sastali sa Australijom ili SAD.

Kombinacija ima dosta u slučaju nerešennog rezultata. Informacije koje stižu kažu da ako se odigra 10:10, a Crna Gora pobedi 22:2, tada su Grci prvi, a Srbi i Crnogorci bi šutirali peterce za drugo mesto. Ukoliko je remi 9:9 i manji onda je Grčka prva, a gleda se odnos Crne Gore i Srbije prema Koreji. Ukoliko je 11:11 i veći tada Srbija i Grčka pucaju peterce za prvo mesto.

PROČITAJTE JOŠ: Jakšić: Tek smo krenuli, Grčka sad najbitnija

Olimpijski pobednici žele da sačuvaju tradiciju nepobedivosti u duelima sa Grcima na zvaničnim takmičenjima. Grci, pak, svoju šansu vide u našem podmlađenom sastavu. Heleni su iskusniji, možda uigraniji, ali to inspiriše naše vaterpoliste.

- Nije lako sa Grčkom poslednjih godina. Setite se Rija, moramo da budemo najbolji što možemo u ovom trenutku. Igraju strpljivo u napadu, imaju odličnu realizacija igrača više. Biće pravi izazov za nas, posebno jer posle toga predstoje susreti eliminacionog karaktera. Ali sada razmišljamo samo o Grcima - ističe za sajt VSS Dušan Mandić.

GRUPA A

TREĆE kolo, danas: Srbija - Grčka (10.30), C. Gora - Koreja (10.50). TABELA: Grčka 4, Srbija 4, C. Gora 2, J. Koreja 0.

GRUPA B

TREĆE kolo, danas: Australija - SAD (12.10), Hrvatska - Kazahstan (13.30). TABELA: Hrvatska 6, SAD 3, Australija 3, Kazahstan 0.

GRUPA C

TREĆE kolo: Mađarska - J. Afrika (jutros), Španija - N. Zeland (jutros). TABELA: Mađarska 6, Španija 3, J. Afrika 1, N. Zeland 1.

GRUPA D

TREĆE kolo: Brazil - Japan (jutros), Italija - Nemačka (jutros). TABELA: Italija 6, Nemačka 4, Japan 1, Brazil 0.