ATLETIČARKA Milica Gardašević iz Novog Sada, osvajačica bronzane medalje na nedavnom EP za mlađe seniorke u skoku udalj u Švedskoj, biće uskoro stambeno situirana u svom gradu, a imaće i bolje uslove za trening.

Ovo je na jučerašnjem prijemu u Gradskoj kući u čast mlade šampionke najavio gradonačelnik Miloš Vučević, naglasivši da "imamo obavezu da pomognemo Milici da ostane u našem gradu".

- Verujem da će Grad rešiti stambeno pitanje za Milicu Gardašević, da se ona ovde oseća sigurnom i voljenom, da ima najbolje moguće uslove i da ćemo zajedno videti novi Atletski centar u Novom Sadu - rekao je prvi čovek grada Vučević, dodavši da je na ponos svih što iz Novog Sada dolazi toliko uspešnih sportista, među kojima je i Milica.

Gradonačelnik je dodao i da će atletičari uskoro imati svoj poseban centar za treniranje. Reč je o otvorenom stadionu i hali u naselju Jugovićevo, gde će biti izgrađen ceo novi kompleks. U tom delu grada uporedo se grade stanovi za pripadnike službe bezbednosti, a predviđena su i škola i novo obdanište.

- U rekonstrukciji stadiona "Karađorđe" biće uklonjena atletska staza, tako da će atletičari imati svoj poseban centar u Novom Sadu - rekao je Vučević.

ZAHVALNOST

MILICA se zahvalila AK Vojvodina i Gradu Novom Sadu na podršci koju joj pružaju godinama:

- Drago mi je što sam nastavila kontinuietet osvajanja medalja posle juniorskog EP 2017, kada sam se vratila sa zlatnom medaljom. Ovog puta je to bila bronza. Imala sam povredu skočnog zgloba u finalu, vremenski uslovi mi, takođe, nisu išli na ruku, tako da sam veoma zadovoljna rezultatom.