Srpski vaterpolisti, posle startnog remija s Crnom Gorom, u drugom kolu prvenstva sveta lako su izašli na kraj protiv domaćina turnira Južne Koreje - 22:2.

Izabranici Dejana Savića će u petak protiv Grčke igrati za prvo mesto u grupi, koje donosi direktan plasman u četvrtfinale.

13:36 - PRVA ČETVRTINA

"Delfini" su odlično počeli meč. Na polovini prve deonice, golovima Ranđelovića, Rašović, Lazića i Jakšića vode 4:0. U prva četiri minuta domaćini su uputili samo jedan šut ka golu. Koreja do prvog gola na meču dolazi s igračem više, ali već u narednom napadu Drašović postiže gol i održava "delfine" na plus četiri - 5:1, 5. minut. Dedović postiže gol i postavlja konačan rezultat prve četvrtine - 6:1.

13:48 - DRUGA ČETVRTINA

Ognjen Stojanović iz peterca postiže svoj prvi gol na šampionatu, a potom Jakšić trese mrežu rivala u napadu s dva igrača više i podiže prednost Srbije na 8:1 u drugom minutu druge četvrtine. Pošto su se odbranili s igračem manje u bazenu, srpskim vaterpolistima je prednost, majstorijom, uvećao Nikola Jakšić - 9:1.

Još jednom su se "delfini" odbranili u brojčano slabijoj situaciji i potom kaznili rivala. Ovoga puta strelac je bio Ćuk za vođstvo 10:0 u 7. minutu druge četvrtine. Uspešnim lobom Strahinje Rašovića završeno je prvo poluvreme - 11:1.

14:10 - TREĆA ČETVRTINA

Lazić, Mandić i Dedović podigli su prednost Srbije na 14:1 na polovini trećeg kvartala, a samo zahvaljujući golmanu Koreje vođstvo "delfina" nije i veće. Veliko slavlje na bazenu posle gola Korejaca iz peterca - 14:2, 5. minut. Stojanović je promašio peterac, ali je Jakšić u finišu treće deonice uspeo da postigne još jedan gol i pred poslednji kvartal donese "delfinima" plus 13 - 15:2.

14:20 - ČETVRTA ČETVRTINA

Miloš Ćuk odmah realizuje igrača više, a posle odbranjenog napada s brojčano jačim rivalom u bazenu, Đorđe Lazić u kontri povećava vođstvo "delfina" na 17:2. Sava Ranđelović je u drugom minutu četvrte četvrtine završio meč zbog trećeg isključenja.

Ćuk još jednom brzo završava napad s igračem više, Srbija vodi 18:2 u 3. minutu završnog kvartala. Nova kontra Srbije, Rašović postiže četvrti gol "delfina" u nešto više od dva minuta igre u četvrtoj deonici. Potonuli su Korejci u završnom delu meča, Drašović postiže svoj drugi gol na meču, a 20. za Srbiju - 20:2, 4. minut.

Vico trese mrežu rivala Šraubom za 21:2 na isteku 6. minuta četvrte četvrtine. Jakšić je postavio konačan rezultat meča 22:2.