NOVI Beograd 11. april želi da od ove godine igra značajniju ulogu na vaterpolo sceni Srbije. Novi član Prve "A" lige, čiji je predsednik Aleksandar Šapić, juče je u podne na svom bazenu predstavio novog stratega Vladimira Vujasinovića i igrače: Dimitrija Rističevića, Đorđa Filipovića, Nikolu Nikolova, Marka Manojlovića, Mateju Asanovića, Petra Tomića i Alena Osmanovića.

- U januaru sam im se priključio, upoznavao se sa radom u mlađim kategorijama i organizacijom kluba. Pomogao sam prvom timu, koji su vodili Šapić i Pavlović, da izbori Prvu A ligu. Posle smo ušli u priču da vodim prvi tim. Želja nam je da kroz rad sa mlađim kategorijama imamo i stabilan prvi tim. I nije nam cilj da ovo kratko traje, već da bude dugoročna priča. Znam da je to u Srbiji teško, ali se nadam da ćemo je izgurati na pravi način - ističe Vujasinović.

Slavni vaterpolista, koji se dokazao kao trener u Partizanu i Pro Reku, podvlači da je Novi Beograd veliki izazov:

- Klub nema repova, ni lošu, ni dobru istoriju. Jednostavno, mi je sada pravimo. Deluje osvežavajuće, imamo uslove za pravi rad.

Vujasinović smatra da su doveli odlične igrače i da će ekipi mnogo značiti iskusni Đorđe Filipović:

- Đorđe je bitan za svlačionicu i bazen. Rističević je već u reprezentaciji, Asanović je lane igrao na FINA kupu, Manojlović je do nedavno bio na širem spisku, Nikolov je veoma talentovan, Osmanović se vratio sa studija iz SAD, Tomić je ove godine debitovao u A timu.

SISTEM MORA DA SE MENjA

U NOVOM Beogradu podržavaju ideju VSS da ojača Srpsku ligu i nada se da neće važiti prošlogodišnji sistem takmičenja. Jer, u tom slučaju oni iz Prve A lige ne mogu da se bore za titulu prvaka Srbije. Jer, lane su šest ekipa iz Jadranske lige odlučivali o prvaku.

- Ne želim nikoga da uvredim, ovo je moj stav, ali sam uveren da će sistem takmičenja da se promeni i da niko neće da radi protiv našeg sporta. Nije u redu da član Prve A lige ne može da se bori za titulu, niti za Evropu. Ne treba klubove terati da igraju Jadransku ligu da bi samo tako mogli da dođu do titule - smatra Vujasinović.