POSTOJI mnogo sportova u Srbiji koji imaju status malih, odnosno da pored fudbala, košarke, tenisa i ostalih "velikana" teško mogu da zavrede pažnju sportske publike. Kuglanje je jedan od njih, to je sport u kojem je ove sezone u modi crno-belo. Zoran Dragović, predsednik Kuglaškog kluba Partizan, pričao je, za "Novosti", o svom sportu, istorijskom uspehu - osvajanju duple krune:


- Imamo dvojicu reprezentativaca, momci su vredno radili cele sezone, a ono što nas je najviše krasilo su sklad i zajedništvo. Volja, motiv, kompaktnost su odlike ove ekipe, mnogo ih je teško pobediti. Glavni pokazatelj karaktera jeste poslednji meč u Prvenstvu sa ekipom Poštanske štedionice, u kojem se direktno odlučivalo o šampionu. Dobili smo ga rutinski rezultatom 5:3. Za Kup smo više strepeli, jer je bio posle prvenstva, pa smo bili malo opušteniji, ali, kada je zagustilo, pokazao se još jednom taj pobednički mentalitet.


Kada igrate za Partizan, najviši uspesi su uvek na prvom mestu:


- Doveo sam Branka Bezbradicu na mesto trenera prošle sezone, koji je uložio mnogo truda i rada, i pre svega iz svog džepa finansijski pomogao, pa se može reći da je to bio kamen temeljac ove naše priče. Prethodnih godina smo imali nekih nesrećnih poraza u Prvenstvu, kao i u Kupu, ali ove godine se sve vratilo.


Sujeverje i sport nekako uvek idu zajedno, ali Dragović je umesto potkovice odabrao nešto drugo:


- Kupio sam pre četiri godine flašu "čivas" viskija i rekao momcima da ćemo to da popijemo kada na našem terenu pobedimo ekipu Poštanske štedionice. Prošle godine kada smo izgubili od njih, prijatelji su u šali rekli da bi trebalo da popijemo jer će se ubuđati. Pre te odlučujuće utakmice u Prvenstvu, trener Bezbradica i ja smo odlučili da protiv uroka popijemo po čašu viskija pa šta nam bog da. To se na kraju isplatilo.


Crno-beli kuglaši su ostali čvrsto na zemlji i pred sledeću sezonu postavili još više ciljeve:


- Zadržaćemo ekipu na okupu, uz prava pojačanja pokušaćemo da napravimo uspeh i u Evropi.


ZAVARKO POJAM KUGLANjA

KADA se spomene kuglanje, Vilmoš Zavarko je prva asocijacija svugde u svetu, a naš sagovornik za njega ima samo reči hvale:

- Vilmoš Zavarko je pojam kuglanja. On šta je uradio, neće niko u narednih 200 godina uraditi. Ono što je Novak Đoković u svetu tenisa, to je Vili u kuglanju. Uz to što je sjajan sportista, takođe je i sjajan čovek. Kuglanje je izuzetno težak sport, psihički kao i fizički, a on je u svim mečevima naše reprezentacije bio prevaga. Objedinio je svetske titule u sve tri kategorije, što niko nikad pre njega nije uradio.