NIKOLA Grbić nije više trener odbojkaša Verone. Vest o rastanku sa selektorom Srbije potvrdio je predsednik italijanskog kluba Stefano Margini. Našeg stručnjaka na klupi trebalo bi da nasledi Bugarin Radoslav Stojčev.


- U ime svih u Veroni želim da se zahvalim Nikoli za sve što je učinio za naš klub. Dve i po godine su bile pune emocija koje su nam pomogle da rastemo u svetu odbojke - naglasio je Margini.


Ali, za Grbića nema odmora. Kormilar "orlova" sutra će u Beogradu okupiti igrače i tako početi pripreme za Ligu nacija, koja startuje 31. maja.


PROČITAJTE JOŠ: Maja Savić: Novi poziv selektora kao nagrada


Srbi će prvog vikenda od 31. maja do 2. juna na turniru grupe 4 u Novom Sadu da odmere snage sa: Japanom, Francuskom i Rusijom.

Prve pet selekcije i domaćin završnog turnira SAD, igraće na F6 Lige nacija od 10. do 14. jula u Čikagu. Zlato brani Rusija, a naša selekcija je prošle godine bila peta.


Inače, "orlovima" je ovog leta najvažniji kvalifikacioni turnir za odlazak na Olimpijske igre 2020, od 9. do 11. avgusta u Bariju. Pobednik vadi kartu za Tokio, a rivali su: Italija, Australija i Kamerun. Potom sledi EP od 12. do 29. septembra u Francuskoj, Sloveniji, Belgiji i Holandiji.KARTE ZA LIGU NACIJA U PRODAJI

ULAZNICE za prvi vikend Lige nacija za odbojkašice, koji se igra od 21. do 23. maja u dvorani "Aleksandar Nikolić", puštene su u prodaju. Karte po ceni od 500 dinara za tribine mogu se kupiti preko sajta www.tickets.rs, ili na prodajnim mestima "Ticket Vision".

Svetske šampionke u utorak 21. maja od 20.00 igraju protiv Holandije, dan kasnije od 17.00 rival je Koreja, dok će turnir u četvrtak zatvoriti duelom sa Turskom (20.00).