FINALNA serija odbojkaškog plej-ofa, u kojoj su glavni akteri Vojvodina i Crvena zvezda, startovaće u ponedeljak, 22. aprila u "Spensu", a ljubitelji igre preko mreže uživaće u umeću igrača oba tima. To su juče na zajedničkoj konferenciji za novinare u Novom Sadu potvrdili akteri, Siniša Gavrančić, trener Novosađana, i Tomislav Kukanjac, strateg Beograđana.

Ove sezone Zvezda je uspešnija u međusobnom skoru, a nadigrala je Vojvodinu i u polufinalu Kupa Srbije. Međutim, borba za šampionski tron je novi izazov u kojem su Novosađani namereni da ga po treći put zaredom osvoje.

- Kruna i najzanimljiviji deo sezone, odmeravanje dve ekipe koje su i najviše pokazale je izazov za koji smo se spremali. Verujem u igrače, optimista sam ali krenućemo korak po korak - kaže Gavrančić. - Najvažnija je utakmica koja je na redu i prvi meč može mnogo toga da odredi. Veoma dobro znamo ko nam je rival i njegove kvalitete.

PROČITAJTE JOŠ: Gajić razgovarao sa Grbićem

Sa svoje strane, Zvezdin trener malu prednost daje rivalu, a uveren je da se finalna serija neće završiti u tri duela.

- Biće to kvalitetna i neizvesna serija. Nadam se da ćemo se na kraju mi radovati. Imamo visoke ambicije i želimo da pomrsimo račune Vojvodini, koja ima odlične pojedince u ekipi. O svemu, ipak, odlučiće nijanse i trenutna spremnost - rekao je Kukanjac.

PROČITAJTE JOŠ: Kovačeviću "Trofej Gazeta"

TRI POBEDE DO PEHARA

ŠAMPIONA Srbije osvojiće ekipa koja ostvari tri pobede. Termini utakmica finala plej-ofa su 22. (18.00), 25. (18.00) i 29. april (17.30), i, ukoliko bude potrebno 1. i 4. maj.

U prvoj, trećoj i eventualno petoj utakmici domaćin će biti Vojvodina, a u drugoj i eventualno četvrtoj utakmici, Crvena zvezda. Prva tri meča finala prenosiće RTS 2.