POBEDA rukometaša Partizana u Novom Pazaru (32:27) na startu plej-ofa pala je u senku incidenta koji je izazvao Milomir Radovanović. Kapiten crno-belih je šest minuta pre kraja meča nasrnuo na saigrača Darka Stevanovića (najbolji strelac meča sa 10 golova) i veći incident sprečili su treneri i saigrači, koji su odmah utrčali u teren. Radovanović je potom napustio dvoranu, a kada se vratio osim isključenja dobio je plavi karton (disciplinsku kaznu), tako da ga očekuje žestoka kazna Saveza, a i kluba.


Crno-beli u svom saopštenju ističu da je Milomir u Novom Pazaru postupio "izuzetno nepromišljeno, ružno, neodbranjivo i neoprostivo". Ali, u klubu podvlače i da je je Radovanović "dobroćudan div, student KPA, sportista i dete za primer". Naglašavaju da je kapiten u pravom smislu reči, a podsećaju da je rukomet muški, agresivan i ponekad brutalan sport.


- Koškanja sa sudijama, publikom, protivnikom, a neretko i sa najboljim drugom iz svlačionice. Ako sve to ne poznajete, ne žurite sa razapinjanjem jednog čestitog momka i vrhunskog sportiste na krst srama, kao da je zvezda rijalitija, huligan ili kriminalac. Od strane kluba i organa Saveza, za svoju nesportsku reakciju, biće svakako drakonski kažnjen - ističe se u saopštenju.


PROČITAJTE JOŠ: Pobeda rukometaša Partizana u senci sukoba dvojice saigrača


Strateg Partizana Bojan Butulija naglašava da u svojoj karijeri nije upoznao boljeg sporitstu i čoveka od Radivojevića. Priznaje da i najbolji greše, ali ga veoma boli reakcija brojnih medija, koji više govore o incidentu, a malo pišu o uslovima u kojima igraju rukometaši.


- Bio je to više verbalni duel nego fizički. Desilo se u žaru borbe, imali su konflikt, ali smo svi zajedno sprečili da to preraste u nešto više. Klub je izdao saopštenje, razgovaraćemo o kazni. Samo, mnogo mi je krivo što se na ovakav način predstavlja jedan divan sportista i čovek. Milomir nije uradio nešto strašno da bi bio razapet - priča Butulija.