Vozač Ferarija Sebastijan Fetel rekao je danas da očekuje da će tokom cele sezone u Formuli 1 voditi veliku borbu sa timskim kolegom Šarlom Leklerom.

Fetel je bio bolji od Leklera u kvalifikacijama i u prvoj trci u šampionatu u Australiji, ali je mladi vozač završio odmah iza četvorostrukog svetskog prvaka, nakon što mu je preko radija iz boksa rečeno da ga ne pritiska u završnici trke.

- Bio je veoma dobar i sigruno je da ću biti pod pritiskom cele sezone. Siguran sam da ćemo imati žestoke i tesne bitke ove godine, ali najviše od svega se nadam da ćemo se zajedno dobro zabavljati - rekao je Fetel, preneli su britanski mediji.

Ferari je trku u Australiji završio ispod očekivanja, posebno posle predsezonskih testiranja gde su njegovi crveni bolidi bili najbolji. U Melburnu je pobedio vozač Mercedesa Valteri Botas, ispred timskog kolege, aktuelnog šampiona Luisa Hamiltona, a Fetel i Lekler su bili četvrti i peti.

Iako su u italijanskoj ekipi razočarani što vozači nisu uspeli da se domognu podijuma, direktor Matija Binoto rekao je da je zadovoljan Leklerovim debijem.

- Zadovoljan sam kako se ponašao kao timski igrač, a ne samo kao vozač. Mnogo je pomogao ekipi i pokušavao je da da sve od sebe, terajući inženjere i sebe da bolid bude što bolji. Lekler je imao dobar vikend i srećan sam kako je ušao u prvu trku - naveo je on.

Šampionat Formule 1 nastavlja se za vikend, a trka je na programu u nedelju 31. marta za Veliku nagradu Bahreina.