Opomena u pravom trenutku. Vaterpolisti danasu Sisku nisu ličili na sebe, tako da su u poslednjem kolu Grupe D Kupa Evrope izgubili od raspoloženih Hrvata sa 12:9 (1:0, 4:4, 5:2, 2:3). Srećom, derbi nije imao rezultatski značaj, jer su se obe selekcije plasirale na finalni turnir od 5. do 7. aprila u Zagrebu, gde će "delfini" razigravati sa Španijom i Grčkom.


Evropski prvaci su protiv nadahnutih "barakuda" odigrali loše i igrača više, i igrača manje. Naročito su se mučili u napadu, što su raspoloženi Joković i društvo umešno kažnjavali i sredinom treće četvrtine prelomili svetski klasik u svoju korist. Ipak, "delfini" imaju dovoljno vremena da isprave sve greške do finalnog turnira Svetske lige od 18. do 23. juna u Beogradu, gde pobednik vadi kartu za Olimpijske igre u Tokiju.

PROČITAJTE JOŠ: Šampioni obećavaju pravi spektakl: Srbija gostuje Hrvatskoj u Evropa kupu

Srbi su u napadu bili bezopasni, naročito u prvoj četvrtini, u kojoj su olako ispustili čak pet igrača više. Srećom, dobro su se branili, jedino ih je u petom minutu nadmudrio najbolji igrač utakmice Maro Joković.


Naši napadači su "post" prekinuli u 12 minutu, kada je Filipović sedmog igrača više pretvorio u 1:1. I bilo je to jedino izjednačenje na utakmici, jer su svetski prvaci ubrzo uspeli da se odlepe na 3:1. Od toga trenutka olimpijski pobednik je pokušavao da preokrene rezultat u svoju korist, ali se za samo nekoliko puta približio na "minus jedan".


PROČITAJTE JOŠ: SAVIĆ PRED MEČ SA HRVATIMA: Da se u komšiluku predstavimo na pravi način


Puleni Dejana Savića potonuli su u trećoj deonici. Razigrani Maro Joković je veoma brzo, skoro na isti način, postigao dva gola za, ipak, nedostižmoj 7:4. Naši su ušli i u greške, bezuspešno su pretili domaćinu, koji je uspeo da uveća prednost na 10:6. Hrvati su pobedu overili početkom poslednje četvrtine, kada je Macan pogodio za 11:6, a naši su u finišu uspeli samo da ublaže poraz.


BAZEN: "Kaprag" u Sisku. Gledalaca: 800. Sudije: Ivanovski (Crna Gora) i Derviju (Francuska). Igrač više: Hrvatska 14 (9), Srbija 17 (6).

HRVATSKA: Bijač (9 odbrana), Macan 2, Fatović, Lončar, Joković 4, Buljubašić, Vukičević 2, Bušlje 1, Miloš 1, Vrlić 1, Šetka, Garsija 1, Marcelić.

SRBIJA: Gojko Pijetlović (3 odbrane), Mandić 2, Rašović, Ranđelović, Ćuk, Duško Pijetlović, Vico, Aleksić 1, Jakšić, Filipović 2, Prlainović 2, Stefan Mitrović 2, Branislav Mitrović (4 odbrane).