PEHARU koji je namenjen osvajaču Kupa za odbojkašice, prijao je jednogodišnji boravak u Lajkovcu, pa je "odlučio" da ga produži na bar još toliko. Drugu godinu zaredom finalne utakmice ovog takmičenja odigrane su na istom mestu, u ambijentu koji se retko viđa tokom sezone. Prepuna hala još jednom je dala krila devojkama Železničara, pa su Lajkovčani slavili drugi trofej u istoriji mladog kluba, koji je osnovan 2008.


Repriza prošlogodišnjeg finala nije imala identičan epilog, jer su domaće ovog puta Crvenu zvezdu, koja je bila favorit na papiru, dobile mnogo lakše (3:0) nego prethodne sezone (3:2).


- Nisam mislila da će biti ovako - priznaje Mirjana Musulin, koja sa klupe predvodi devojke iz Lajkovca, a nekada je trenirala igračice sa "Marakane". - Očekivala sam veoma tešku utakmicu. Trema je bila očigledna i sa jedne i sa druge strane. U početku smo mi bili nesigurni, ali kad smo zaigrali bolje, videlo se da mlada ekipa Zvezde nije uspela da izdrži pritisak. Čestitam i njima, one su budućnost Srbije. A na moje devojke sam veoma ponosna.


PROČITAJTE JOŠ: Odbojkašice Železničara osvojile Kup Srbije


Priznanje za najbolju igračicu otišlo je u ruke primača servisa Jelene Stanimirović.


- Nismo imale pritisak da moramo da osvojimo, ali je ipak, postojala neka odgovornost zbog same organizacije. Uspele smo da to ostvarimo i tako se zahvalimo publici, koja je bila naš sedmi igrač - zaključila je Stanimirovićeva.


DEVOJKE ZA PONOS

OSVAJAČICE Kup Srbije: Aleksandra Spasenić, Dunja Grujičić, Ivana Lazarević, Ralitsa Vasileva, Jelena Stanimirović, Anica Kutlešić, Sara Ranković, Aleksandra Gajić, Maja Savić, Jelena Mladenović, Milica Tošić, Jelena Oluić, Nikolina Lukić.