Vozač Ferarija Šarl Leklerk postigao je danas najbolje vreme na predsezonskim testiranjima uoči početka šampionata Formule 1.


Leklerk u Ferari nije došao da bi bio samo bio učenik četvorostrukog šampiona Formule jedan Sebastijana Fetela, već da ga pobedi.


Iako možda u ovom trenutku to deluje nedostižno, 21-godišnji Leklerk je na današnjim testiranjima postavio najbolje vreme ove sezone. On je najbrži krug u Španiji izvezao u vremenu od minut i 16,231 sekunde, što za svega 0,05 sekundi lošije vreme od rekorda na stazi Katalunja koji je postavio Luis Hamilton prošle sezone.


- Kao i svaki tim, mi još uvek nismo u potpunosti uštimovani. Bolid je super i osećam se vrlo prijatno u njemu. Ima još mnogo toga da se nauči, ima mesta za napredak, ali ovo je svakako odličan početak - rekao je Leklerk.


On je pohvalio i odnos sa timskim kolegom Sebastijanom Fetelom, za koji je rekao da je daleko od odnosa profesor-učitelj.


- Na kraju, mi moramo da sarađujemo, da pokušamo da unapredimo bolid, ali smo isto tako i konkurenti. On mene želi da pobedi, ali i ja njega. Nije baš da dolazim do njega da ga pitam za neke savete, ali svakako mogu mnogo toga da naučim od njega, poput toga da gledam njegove podatke i to kako sarađuje s timom. Tako da jeste, to je od velike pomoći - rekao je Leklerk.


Nova sezona Formule 1 startovaće 17. marta na trci za Veliku nagradu Australije u Melburnu.