OZBILjNO i sa Rumunima. Vaterpolisti nikad nikog ne potcenjuju i u podmlađenom sastavu pokušaće da izmame ovacije publike u Subotici, gde danas (17.00) u petom kolu grupe D Evropa kupa Svetske lige dočekuju komšije, koje do sada nisu osvojile ni bod.


Reprezentativci: Gojko Pijetlović, Vučinić, Velkić, Lukić, Janković, Filipović, Mandić, Lazić, Tomić, Stojanović, Tankosić, Radović, Drašović i Dobožanov juče pre podne trenirali su u Beogradu, a uveče u subotičkom bazenu "Prozivka".

- Igramo prvi put u ovakvom sastavu i biće zanimljivo da se vidi koliko možemo. Ovo je talentovana ekipa koja može dosta. Utakmica je bitna baš zbog trenutne forme i verujem da će biti kako treba. Meni odgovara da igram, jer u Pro Reku, po dogovoru, u drugom delu sezone igram samo Ligu šampiona - ističe za sajt waterpoloserbia.org Dušan Mandić.


PROČITAJTE JOŠ: Vaterpolisti spremni za Rumuniju: Prvi put smo u ovakvom sastavu, da vidimo koliko možemo


Naša selekcija je kao domaćin finalnog turnira Svetske lige od 18. do 23. juna u Beogradu obezbedila učešće, ali to ne zavarava naše mlade asove. Žele da se nametnu, da iskoriste svaku ukazanu priliku.

- Daću sve od sebe da odigram kako treba. Naša je obaveza da se nametnemo. Ne slažem se da utakmica nije bitna. Svaka je bitna i sada je važna pobeda, jer su tu i Hrvati. Očekujem dobru igru i pobedu - kaže debitant Marko Radović.

"Delfini" su kao i Hrvati, s kojima se sastaju 12. marta u Sisku, osigurali i plasman na F8 Evropa kupa od 4. do 7. marta u Zagrebu.

Tabela: Hrvatska 7, Srbija 5, Rumunija 0 bodova.

VELKIĆ: TEK SE DOKAZUJEM
CENTAR Šapca Petar Velkić debitovaće protiv Rumuna:
- Ovo je veliko priznanje za mene. Čast, ali i odgovornost prema trenerima, ekipi da pružim dobru igru. Nije lako da se uđe u ovaj tim i tek treba da se dokazujem. Neće biti lako sa Rumunijom, oni ništa ne gube. Nadam se punim tribinama, dobroj utakmici i pobedi.